Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14603
Title: Аналіз технології виробництва та переробки м'яса курчат-бройлерів у ПП «Шелест» Кіровоградської області
Other Titles: Analysis of the technology of production and processing of broiler chickens in the private enterprise „Shelest‟ in Kirovograd region
Authors: Пряхіна, Анна Юріївна
Pryakhina, Anna
Keywords: курчача-бройлери;broiler chickens;годівля;feeding;забійний вихід;slaughter yield;рентабельність;profitability;щільність посадки;planting density;збереженість;safety;чистий прибуток;net profit
Issue Date: 24-May-2024
Publisher: Білоцерківський НАУ
Citation: Пряхіна А. Ю. Аналіз технології виробництва та переробки м'яса курчат-бройлерів у ПП «Шелест» Кіровоградської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва продукції птахівництва та свинарства; Наук. керівник П. М. Каркач, доцент. — Біла Церква, 2024. — 42 с.
Abstract: Досліджено: технологію виробництва та переробки м'яса курчатбройлерів у приватному підприємстві. Використано методичні підходи, методи: аналіз технологічних процесів та обробка даних економічної діяльності і бухгалтерського обліку. Використовуючи статистичних методів розрахунку показників. Виявлено: Відгодівля при підлоговому утриманні курчат-бройлерів із заниженою щільністю посадки до 12 гол\м2, а також дотримання норм годівлі згідно рекомендацій щодо певного кросу сприяла поступовому зростанню у 2023 році показників збереженості – на 0,7%, живої маси – на 3,9% та забійного виходу - на 0,6% , порівняно із 2021 роком. Зроблено висновок, що: з метою підвищення економічної ефективності виробництва м‟яса курчат-бройлерів рекомендується дотримуватися більш оптимального способу відгодівлі із зменшенням щільності посадки та використанням повноцінних комбікормів з ідеально збалансованим складом і наявністю вітамінів, мінералів і кокцидіостатиків, але з повною відміною від застосування антибіотиків. Одержані результати можуть бути використані: у ПП «Шелест» Олександрійського району Кіровоградської області.
Description: The title of the qualification work: “Analysis of the technology of production and processing of broiler chickens in the private enterprise „Shelest‟ in Kirovograd region” Research: The article investigates the technology of production and processing of broiler chickens in a private enterprise. Methodological approaches and methods used: analysis of technological processes and processing of economic activity and accounting data. Using statistical methods of calculating indicators. Results: Fattening with floor housing of broiler chickens with a reduced density of up to 12 birds per m2, as well as compliance with feeding standards according to the recommendations for a particular cross, contributed to a gradual increase in 2023 in preservation rates by 0.7%, live weight by 3.9% and slaughter yield by 0.6% compared to 2021. It is concluded that: in order to increase the economic efficiency of broiler meat production, it is recommended to adhere to a more optimal method of fattening with a decrease in planting density and the use of complete feed with a perfectly balanced composition and the presence of vitamins, minerals and coccidiostatics, but with a complete abolition of the use of antibiotics. The results can be used: in the private enterprise “Shelest” in Oleksandriia district of Kirovohrad region.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14603
metadata.dc.identifier.udc: 636.5
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
204_D_Pryakhina Anna.pdf592,37 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.