Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14603
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Пряхіна, Анна Юріївна | - |
dc.contributor.author | Pryakhina, Anna | - |
dc.date.accessioned | 2025-09-15T07:51:37Z | - |
dc.date.available | 2025-09-15T07:51:37Z | - |
dc.date.issued | 2024-05-24 | - |
dc.identifier.citation | Пряхіна А. Ю. Аналіз технології виробництва та переробки м'яса курчат-бройлерів у ПП «Шелест» Кіровоградської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва продукції птахівництва та свинарства; Наук. керівник П. М. Каркач, доцент. — Біла Церква, 2024. — 42 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14603 | - |
dc.description | The title of the qualification work: “Analysis of the technology of production and processing of broiler chickens in the private enterprise „Shelest‟ in Kirovograd region” Research: The article investigates the technology of production and processing of broiler chickens in a private enterprise. Methodological approaches and methods used: analysis of technological processes and processing of economic activity and accounting data. Using statistical methods of calculating indicators. Results: Fattening with floor housing of broiler chickens with a reduced density of up to 12 birds per m2, as well as compliance with feeding standards according to the recommendations for a particular cross, contributed to a gradual increase in 2023 in preservation rates by 0.7%, live weight by 3.9% and slaughter yield by 0.6% compared to 2021. It is concluded that: in order to increase the economic efficiency of broiler meat production, it is recommended to adhere to a more optimal method of fattening with a decrease in planting density and the use of complete feed with a perfectly balanced composition and the presence of vitamins, minerals and coccidiostatics, but with a complete abolition of the use of antibiotics. The results can be used: in the private enterprise “Shelest” in Oleksandriia district of Kirovohrad region. | uk_UA |
dc.description.abstract | Досліджено: технологію виробництва та переробки м'яса курчатбройлерів у приватному підприємстві. Використано методичні підходи, методи: аналіз технологічних процесів та обробка даних економічної діяльності і бухгалтерського обліку. Використовуючи статистичних методів розрахунку показників. Виявлено: Відгодівля при підлоговому утриманні курчат-бройлерів із заниженою щільністю посадки до 12 гол\м2, а також дотримання норм годівлі згідно рекомендацій щодо певного кросу сприяла поступовому зростанню у 2023 році показників збереженості – на 0,7%, живої маси – на 3,9% та забійного виходу - на 0,6% , порівняно із 2021 роком. Зроблено висновок, що: з метою підвищення економічної ефективності виробництва м‟яса курчат-бройлерів рекомендується дотримуватися більш оптимального способу відгодівлі із зменшенням щільності посадки та використанням повноцінних комбікормів з ідеально збалансованим складом і наявністю вітамінів, мінералів і кокцидіостатиків, але з повною відміною від застосування антибіотиків. Одержані результати можуть бути використані: у ПП «Шелест» Олександрійського району Кіровоградської області. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Білоцерківський НАУ | uk_UA |
dc.subject | курчача-бройлери | uk_UA |
dc.subject | broiler chickens | uk_UA |
dc.subject | годівля | uk_UA |
dc.subject | feeding | uk_UA |
dc.subject | забійний вихід | uk_UA |
dc.subject | slaughter yield | uk_UA |
dc.subject | рентабельність | uk_UA |
dc.subject | profitability | uk_UA |
dc.subject | щільність посадки | uk_UA |
dc.subject | planting density | uk_UA |
dc.subject | збереженість | uk_UA |
dc.subject | safety | uk_UA |
dc.subject | чистий прибуток | uk_UA |
dc.subject | net profit | uk_UA |
dc.title | Аналіз технології виробництва та переробки м'яса курчат-бройлерів у ПП «Шелест» Кіровоградської області | uk_UA |
dc.title.alternative | Analysis of the technology of production and processing of broiler chickens in the private enterprise „Shelest‟ in Kirovograd region | uk_UA |
dc.type | Кваліфікаційні роботи | uk_UA |
dc.identifier.udc | 636.5 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (бакалаври) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
204_D_Pryakhina Anna.pdf | 592,37 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.