Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14603
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПряхіна, Анна Юріївна-
dc.contributor.authorPryakhina, Anna-
dc.date.accessioned2025-09-15T07:51:37Z-
dc.date.available2025-09-15T07:51:37Z-
dc.date.issued2024-05-24-
dc.identifier.citationПряхіна А. Ю. Аналіз технології виробництва та переробки м'яса курчат-бройлерів у ПП «Шелест» Кіровоградської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва продукції птахівництва та свинарства; Наук. керівник П. М. Каркач, доцент. — Біла Церква, 2024. — 42 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14603-
dc.descriptionThe title of the qualification work: “Analysis of the technology of production and processing of broiler chickens in the private enterprise „Shelest‟ in Kirovograd region” Research: The article investigates the technology of production and processing of broiler chickens in a private enterprise. Methodological approaches and methods used: analysis of technological processes and processing of economic activity and accounting data. Using statistical methods of calculating indicators. Results: Fattening with floor housing of broiler chickens with a reduced density of up to 12 birds per m2, as well as compliance with feeding standards according to the recommendations for a particular cross, contributed to a gradual increase in 2023 in preservation rates by 0.7%, live weight by 3.9% and slaughter yield by 0.6% compared to 2021. It is concluded that: in order to increase the economic efficiency of broiler meat production, it is recommended to adhere to a more optimal method of fattening with a decrease in planting density and the use of complete feed with a perfectly balanced composition and the presence of vitamins, minerals and coccidiostatics, but with a complete abolition of the use of antibiotics. The results can be used: in the private enterprise “Shelest” in Oleksandriia district of Kirovohrad region.uk_UA
dc.description.abstractДосліджено: технологію виробництва та переробки м'яса курчатбройлерів у приватному підприємстві. Використано методичні підходи, методи: аналіз технологічних процесів та обробка даних економічної діяльності і бухгалтерського обліку. Використовуючи статистичних методів розрахунку показників. Виявлено: Відгодівля при підлоговому утриманні курчат-бройлерів із заниженою щільністю посадки до 12 гол\м2, а також дотримання норм годівлі згідно рекомендацій щодо певного кросу сприяла поступовому зростанню у 2023 році показників збереженості – на 0,7%, живої маси – на 3,9% та забійного виходу - на 0,6% , порівняно із 2021 роком. Зроблено висновок, що: з метою підвищення економічної ефективності виробництва м‟яса курчат-бройлерів рекомендується дотримуватися більш оптимального способу відгодівлі із зменшенням щільності посадки та використанням повноцінних комбікормів з ідеально збалансованим складом і наявністю вітамінів, мінералів і кокцидіостатиків, але з повною відміною від застосування антибіотиків. Одержані результати можуть бути використані: у ПП «Шелест» Олександрійського району Кіровоградської області.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectкурчача-бройлериuk_UA
dc.subjectbroiler chickensuk_UA
dc.subjectгодівляuk_UA
dc.subjectfeedinguk_UA
dc.subjectзабійний вихідuk_UA
dc.subjectslaughter yielduk_UA
dc.subjectрентабельністьuk_UA
dc.subjectprofitabilityuk_UA
dc.subjectщільність посадкиuk_UA
dc.subjectplanting densityuk_UA
dc.subjectзбереженістьuk_UA
dc.subjectsafetyuk_UA
dc.subjectчистий прибутокuk_UA
dc.subjectnet profituk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва та переробки м'яса курчат-бройлерів у ПП «Шелест» Кіровоградської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of the technology of production and processing of broiler chickens in the private enterprise „Shelest‟ in Kirovograd regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.5uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Pryakhina Anna.pdf592,37 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.