Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14553
Назва: Аналіз технології виробництва меду в фермерському господарстві «Забрус» Рівненської області та його переробка
Інші назви: Analysis of honey production technology at "Zabrus" farm in rivne region and its processing
Автори: Луценко, Віта Віталіївна
Lutsenko, Vita
Ключові слова: бджоли;bees;мед;honey;вощина;beeswax;віск;wax;карпатська та українська степова породи;Carpathian and Ukrainian steppe breeds;відводки;layers;про біотичний препарат;probiotic preparation
Дата публікації: 28-тра-2024
Видавництво: Білоцерківський НАУ
Бібліографічний опис: Луценко В. В. Аналіз технології виробництва меду в фермерському господарстві «Забрус» Рівненської області та його переробка: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій i технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник О. С. Цехмістренко, професор. — Біла Церква, 2024. — 49 с.
Короткий огляд (реферат): Метою роботи було оцінити вплив пробіотичної підгодівлі на господарсько-корисні показники медоносних бджіл Карпатської, Української степової порід та місцевої помісної популяції в фермерському господарстві «Забрус» Рівненського району Рівненської області. Проведено технологічні розрахунки щодо продуктивності бджіл при застосуванні пробіотичного препарату за різних методів утримання, зокрема кількості валового та товарного меду, виділеного воску та отриманих відводків. Зроблено висновок, що застосування про біотичного препарату здійснило позитивний вплив на отримання відводків, силу сімей, середньодобову несучість бджолиної матки, кількість печатного розплоду та виробництво товарного меду
Опис: The aim of the work was to evaluate the impact of probiotic feeding on the economic and beneficial indicators of honey bees of the Carpathian, Ukrainian steppe breeds and the local local population in the "Zabrus" farm of the Rivne district of the Rivne region. Technological calculations were carried out regarding the productivity of bees when using a probiotic preparation under different methods of maintenance, in particular, the amount of gross and marketable honey, extracted wax and obtained layers. It was concluded that the use of the biotic preparation had a positive effect on the production of layers, the strength of colonies, the average daily laying of the bee queen, the number of sealed brood and the production of marketable honey
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14553
УДК: 636
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Lutsenko V.pdf533,9 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.