Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14553
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛуценко, Віта Віталіївна-
dc.contributor.authorLutsenko, Vita-
dc.date.accessioned2025-09-09T08:12:40Z-
dc.date.available2025-09-09T08:12:40Z-
dc.date.issued2024-05-28-
dc.identifier.citationЛуценко В. В. Аналіз технології виробництва меду в фермерському господарстві «Забрус» Рівненської області та його переробка: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій i технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник О. С. Цехмістренко, професор. — Біла Церква, 2024. — 49 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14553-
dc.descriptionThe aim of the work was to evaluate the impact of probiotic feeding on the economic and beneficial indicators of honey bees of the Carpathian, Ukrainian steppe breeds and the local local population in the "Zabrus" farm of the Rivne district of the Rivne region. Technological calculations were carried out regarding the productivity of bees when using a probiotic preparation under different methods of maintenance, in particular, the amount of gross and marketable honey, extracted wax and obtained layers. It was concluded that the use of the biotic preparation had a positive effect on the production of layers, the strength of colonies, the average daily laying of the bee queen, the number of sealed brood and the production of marketable honeyuk_UA
dc.description.abstractМетою роботи було оцінити вплив пробіотичної підгодівлі на господарсько-корисні показники медоносних бджіл Карпатської, Української степової порід та місцевої помісної популяції в фермерському господарстві «Забрус» Рівненського району Рівненської області. Проведено технологічні розрахунки щодо продуктивності бджіл при застосуванні пробіотичного препарату за різних методів утримання, зокрема кількості валового та товарного меду, виділеного воску та отриманих відводків. Зроблено висновок, що застосування про біотичного препарату здійснило позитивний вплив на отримання відводків, силу сімей, середньодобову несучість бджолиної матки, кількість печатного розплоду та виробництво товарного медуuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectбджолиuk_UA
dc.subjectbeesuk_UA
dc.subjectмедuk_UA
dc.subjecthoneyuk_UA
dc.subjectвощинаuk_UA
dc.subjectbeeswaxuk_UA
dc.subjectвіскuk_UA
dc.subjectwaxuk_UA
dc.subjectкарпатська та українська степова породиuk_UA
dc.subjectCarpathian and Ukrainian steppe breedsuk_UA
dc.subjectвідводкиuk_UA
dc.subjectlayersuk_UA
dc.subjectпро біотичний препаратuk_UA
dc.subjectprobiotic preparationuk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва меду в фермерському господарстві «Забрус» Рівненської області та його переробкаuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of honey production technology at "Zabrus" farm in rivne region and its processinguk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Lutsenko V.pdf533,9 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.