Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13542
Title: | Обґрунтування вибору рослинної сировини для розробки йогуртового десерту |
Other Titles: | Justification of the choice of plant raw materials for the development of a yogurt dessert |
Authors: | Калініна, Галина Петрівна Kalinina, Halyna Крижак, Лілія Миколаївна Kryzhak, Lilia Іваніщева, Ольга Анатоліївна Ivanishcheva, Olga |
Keywords: | йогурт;yogurt;властивості;properties;фісташкове борошно;pistachio flour;рослинна сировина;plant raw materials;йогуртовий десерт;yogurt dessert |
Issue Date: | 2022 |
Publisher: | Херсонський державний аграрно-економічний університет |
Citation: | Калініна Г.П. Обґрунтування вибору рослинної сировини для розробки йогуртового десерту / Г.П. Калініна, Л.М. Крижак, О.А. Іваніщева // Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки. - 2022. - Вип. 6. – С. 68-73. https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2022.6.9 |
Abstract: | Проведено аналітичний огляд хімічного складу та властивостей рослинної сировини з подальшою метою розробки йогуртового десерту. В якості дослідного мате- ріалу використано тонкодисперсний порошок на основі рослинної сировини – фісташкове борошно. Збагачення йогуртів рослинною сировиною дозволить зaбезпечити продукт білками, жирами, складними поліcaxaридaми, вітамінами тa мінерaльними речовинaми роcлинного поxодження. |
Description: | An analytical review of the chemical composition and properties of plant raw materials was conducted with the further aim of developing a yogurt dessert. A finely dispersed powder based on plant raw materials – pistachio flour – was used as the research material. Enriching yogurts with plant raw materials will provide the product with proteins, fats, complex polysaccharides, vitamins and minerals of plant origin. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13542 |
metadata.dc.identifier.udc: | 663.911.1:641.85:637.146.34(045) |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Obgruntuvanniam_vyb.pdf | 397,3 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.