Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13542
Title: Обґрунтування вибору рослинної сировини для розробки йогуртового десерту
Other Titles: Justification of the choice of plant raw materials for the development of a yogurt dessert
Authors: Калініна, Галина Петрівна
Kalinina, Halyna
Крижак, Лілія Миколаївна
Kryzhak, Lilia
Іваніщева, Ольга Анатоліївна
Ivanishcheva, Olga
Keywords: йогурт;yogurt;властивості;properties;фісташкове борошно;pistachio flour;рослинна сировина;plant raw materials;йогуртовий десерт;yogurt dessert
Issue Date: 2022
Publisher: Херсонський державний аграрно-економічний університет
Citation: Калініна Г.П. Обґрунтування вибору рослинної сировини для розробки йогуртового десерту / Г.П. Калініна, Л.М. Крижак, О.А. Іваніщева // Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки. - 2022. - Вип. 6. – С. 68-73. https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2022.6.9
Abstract: Проведено аналітичний огляд хімічного складу та властивостей рослинної сировини з подальшою метою розробки йогуртового десерту. В якості дослідного мате- ріалу використано тонкодисперсний порошок на основі рослинної сировини – фісташкове борошно. Збагачення йогуртів рослинною сировиною дозволить зaбезпечити продукт білками, жирами, складними поліcaxaридaми, вітамінами тa мінерaльними речовинaми роcлинного поxодження.
Description: An analytical review of the chemical composition and properties of plant raw materials was conducted with the further aim of developing a yogurt dessert. A finely dispersed powder based on plant raw materials – pistachio flour – was used as the research material. Enriching yogurts with plant raw materials will provide the product with proteins, fats, complex polysaccharides, vitamins and minerals of plant origin.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13542
metadata.dc.identifier.udc: 663.911.1:641.85:637.146.34(045)
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Obgruntuvanniam_vyb.pdf397,3 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.