Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5594
Назва: Значення вибіркової дисципліни «Екотрофологія» у підготовці компетентнісно-орієнтованого фахівця для агропродовольчого сектора економіки
Інші назви: Importance of the selective discipline "Еcotrophology" in the preparation of a competence-oriented specialist for the Agrifood sector of Economy
Автори: Димань, Тетяна Миколаївна
Dyman, Tetyana
Ключові слова: вища освіта;Higher Education;освітні стандарти;educational standards;екотрофологія;ecotrophology;стале харчування;sustainable nutrition
Дата публікації: 2020
Видавництво: НУХТ
Бібліографічний опис: Димань Т.М. Значення вибіркової дисципліни «Екотрофологія» у підготовці компетентнісно-орієнтованого фахівця для агропродовольчого сектора економіки / Т. М. Димань // Збірник наукових статей за матеріалами ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Європейські виміри сталого розвитку», 26 червня 2020. – Київ: НУХТ, 2020. – С. 18-24.
Короткий огляд (реферат): Представлено авторську концепцію побудови змісту навчального матеріалу і основний методологічний підхід дисципліни «Екотрофологія», об’єктом вивчення якої є стале харчування, яке характеризується низьким рівнем впливу на навколишнє природне середовище, сприяє забезпеченню продовольчої та харчової безпеки, а також здорового способу життя для нинішніх та майбутніх поколінь. Сформульовано основні спеціальні компетентності, яких набуває здобувач вищої освіти після вивчення дисципліни, і їхню відповідність стандартам вищої освіти за трьома спеціальностями: 101 «Екологія», 181 «Харчові технології» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза». Зроблено висновок про значення дисципліни «Екотрофологія» для підготовки компетентнісно-орієнтованого фахівця для агропродовольчого сектора економіки.
Опис: It have been presented the author's concept of constructing the content of educational material and main methodological approach of the discipline "Ecotrophology" ‒ the science of sustainable nutrition, which is characterized by a low level of environmental impact, contributes to food safety and food security and a healthy lifestyle for present and future generations. It have been formulated the main profesional competencies acquired by a higher education student after studying the discipline and their compliance with Higher Education Standards оn three specialties: 101 "Ecology", 181 "Food Technology" and 212 "Veterinary Hygiene, Sanitation and Expertise". The conclusion about the importance of discipline "Ecotrophology" for preparation of competence-oriented specialists for agri-food sector of the economy is made.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5594
УДК: 378.147:613.2
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
znachennya_vybirkovoyi.pdf543,08 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.