Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/471
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМерзлов, Сергій Віталійович-
dc.contributor.authorMerzlov, Serhii-
dc.contributor.authorЛомова, Неоніла Миколаївна-
dc.contributor.authorLomova, Neonila-
dc.contributor.authorНаріжний, Сергій Анатолійович-
dc.contributor.authorNarizhniy, Serhiy-
dc.contributor.authorСніжко, Ольга Олегівна-
dc.contributor.authorSnizhko, Olha-
dc.contributor.authorВорощук, Віктор Ярославович-
dc.contributor.authorVoroshchuk, Viktor-
dc.date.accessioned2018-04-03T12:47:15Z-
dc.date.available2018-04-03T12:47:15Z-
dc.date.issued2017-11-
dc.identifier.issn1729-3774-
dc.identifier.issn1729-4061-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/471-
dc.descriptionОптимізація технології подрібнення бджолиного обніжжя / С.В. Мерзлов, Н.М. Ломова, С.А. Наріжний та ін. // Східно-європейський журнал передових технологій: Технології та обладнання харчових виробництв. - 2017.- №5 – С. 55-60,89-90uk_UA
dc.description.abstractДосліджено вплив подрібнення на якість порошку обніжжя бджолиного за технологічними та фізико-хімічними показниками. Встановлено вплив механічної обробки на дисперсність продукту. Показано, що подрібнення може мати значний вплив на фітохімічні та технологічні характеристики порошку. Обґрунтовано вибір типу подрібнювача та, використовуючи метод математичного моделювання, оптимізовано технічні параметри для отримання високоякісного продукту We conducted optimization of the technology for shredding bee pollen based on the results of evaluation of technological and phys¬ical-chemical indicators in order to obtain powder of high quality. It was established by the results of performed studies that by using modern types of shredders, it is possible to shred bee pollen to particles the size of 12-8 pm. We identified influence of the powder dispersity on the phytochemical activity of bee pollen based on the results of determining a content of flavonoids. The amount of flavonoids in the pollen increases in the case of shredding to particles the size of 15+5 μm, and decreases at dispersity <10 μm. We rec¬ommend shredding the bee pollen to particles the size of 15+5 μm. Based on the results of estimating the dispersity and homogeneity of the finished product, it was substantiated to apply a mill-mortar in the technology of shredding bee pollen. We optimized techno¬logical parameters of shredding bee pollen in a mill-mortar: speed of the working body is 70-80 rpm (min-1), duration of treatment is 6 minutes, weight of the batch is 150 g. The obtained results could prove useful when manufacturing new, or improving already existing, food products of high quality, or when applying in pharmacology and biotechnology. Исследовано влияние измельчения на технологические и физико-химические показатели обножки пчелиной. Установлено влияние механической обработки на дисперсность продукта. Показано, что измельчение может иметь значительное влияние на фитохимические и технологические характеристики порошка. Обоснован выбор типа измельчителя и, используя метод математического моделирования, оптимизированы технические параметры получения высококачественного продуктаuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectфлавоноїди обніжжя бджолиногоuk_UA
dc.subjectдисперсність порошкуuk_UA
dc.subjectтехнологічні властивості порошку обніжжяuk_UA
dc.subjectфітохімічна активністьuk_UA
dc.subjectflavonoids of bee pollenuk_UA
dc.subjectpowder dispersityuk_UA
dc.subjecttechnological properties of the bee pollen powderuk_UA
dc.subjectphytochemical activityuk_UA
dc.subjectфлавоноиды обножки пчелинойuk_UA
dc.subjectдисперсность порошкаuk_UA
dc.subjectтехнологические свойства порошка обножкиuk_UA
dc.subjectфитохимическая активностьuk_UA
dc.titleОптимізація технології подрібнення бджолиного обніжжяuk_UA
dc.title.alternativeOptimization of the technology of milling of the bee-pollenuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc637. 146.34:638.167:168uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Optimization_of.pdf1,04 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.