Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4333
Title: | Кількісний та якісний склад мікрофлори рубця у телят і її синтезуючі властивості за впливу сірковмісних амінокислот |
Other Titles: | Количественный и качественный состав микрофлоры рубца у телят и ее синтезирующие свойства под влиянием серосодержащих аминокислот Quantitative and qualitative content of rumen flora in calves and its synthetics properties under the influence of sulfur contating amino acids |
Authors: | Ніщеменко, Микола Прокопович Nischemenko, Nicola Саморай, Микола Миколайович Samoraі, Nicola Порошинська, Оксана Андріївна Poroshinska, Oksana Стовбецька, Людмила Степанівна Stovbetska, Luydmila Рябчук, Андрій Іванович Riybchuk, Andriy |
Keywords: | велика рогата худоба;рубець;амінокислоти;мікроорганізми;крупный рогатый скот;рубец;аминокислоты;микроорганизмы;cattle;rumen;amino acids;microorganisms |
Issue Date: | 2013 |
Citation: | Кількісний та якісний склад мікрофлори рубця у телят і її синтезуючі властивості за впливу сірковмісних амінокислот / М. П. Ніщеменко, М. М. Саморай, О. А. Порошинська та ін. // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Ветеринарна медицина. - 2013. - Вип. 9. - С. 48-52. |
Abstract: | Присутність у рубці молодняку великої рогатої худоби мікрофлори є свідченням нормального перебігу ферментативних процесів у цьому органі. Додаткове введення до раціону телят сірковмісних амінокислот метіоніну і цистину сприяло збільшенню кількості мікроорганізмів та їхньої ферментативної активності. Наличие в рубце молодняка крупного рогатого скота микрофлоры свидетельствует о нормальном течении ферментативних процессов в этом органе. Дополнительное введение в рацион телят серосодержащих аминокислот метионина и цистина способствовало увеличению количества микроорганизмов и их ферментативной активности. |
Description: | Presence of microflora in rumen of young animals shows the normal course of enzymatic processes. Addition of methionine and cystine to the calve diet increased quantity of microorganisms and their enzymatic activity. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4333 |
metadata.dc.identifier.udc: | 636.2.082.35:612.12.015.348:577.112.386 |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
kіl'kіsnij_ta_jakіsnij_sklad.pdf | 1,41 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.