Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5759
Title: Хімічний склад мяса бройлерів за умов використання у складі комбікормів іммобілізованих ферментів, йоду та змішанолігандного комплексу кобальту
Other Titles: Chemical composition of broiler meat when used as a part of compound feeds of immobilized enzymes, iodine and mixed ligand complexes of cobalt
Authors: Мерзлов, Сергій Віталійович
Merzlov, Serhii
Калініна, Галина Петрівна
Kalinina, Galina
Качан, Анатолій Дмитрович
Kachan, Anatoliy
Keywords: іммобілізована фітаза;іммобілізований амілосубтилін;іммобілізований протосубтилін;іммобілізований Йод;змішанолігандний комплекс Кобальту;хімічний склад м’яса;м’язова тканина;immobilized phitase;immobilized subtylin;immobilized protosubtylin;immobilized Iodum;mixedligand Cobalt complex;mixed chemical content;muscle tissue
Issue Date: 2012
Publisher: Сумський національний аграрний університет
Citation: Мерзлов С. В. Хімічний склад мяса бройлерів за умов використання у складі комбікормів іммобілізованих ферментів, йоду та змішанолігандного комплексу кобальту / С. В. Мерзлов, Г. П. Калініна, А. Д. Качан // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Тваринництво. - 2012. - Вип. 12. - С. 127-130.
Abstract: Досліджено хімічний склад м’яса курчат-бройлерів, яких вирощували на комбікормах із умістом іммобілізованих ферментів (амілосубтилін, протосубтилін, фітаза), іммобілізованого Йоду та змішанонолігандного комплексу Кобальту. Встановлено, що у м’язовій тканині дослідної птиці за дії кормових добавок виникає тенденція щодо зростання вмісту сухої речовини, білка, глікогену та золи, а також зменшення вмісту води і жиру. Доведені зміни вмісту Цинку, Кобальту та Купруму у м’ясі курчат-бройлерів. Підвищення вмісту металів-біотиків у тканині птиці було на рівні норм, які висуваються до продуктів харчування людей.
Description: The chemical content of broiler chickens bred on mashed food that contain immobilized ferments (aminosubtylin, protosubtylin, fitase), immobilized Iodum and mixedligand Cobalt complex. It has been proved that a muscle tissue of the researched poultry under the food additives there is a tendence of dry matter, protein, glycogen and ash increase and decrease in water and fat. The changes of Zink, Cobalt and Cuprum content change in the broiler chickens meat. Increase in the content of biotic metals in the poultry meat was in the norms required for people food.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5759
metadata.dc.identifier.udc: 636.52/.58.084:637.5
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Khimichnyi_sklad.pdf377,17 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.