Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5759
Назва: Хімічний склад мяса бройлерів за умов використання у складі комбікормів іммобілізованих ферментів, йоду та змішанолігандного комплексу кобальту
Інші назви: Chemical composition of broiler meat when used as a part of compound feeds of immobilized enzymes, iodine and mixed ligand complexes of cobalt
Автори: Мерзлов, Сергій Віталійович
Merzlov, Serhii
Калініна, Галина Петрівна
Kalinina, Galina
Качан, Анатолій Дмитрович
Kachan, Anatoliy
Ключові слова: іммобілізована фітаза;іммобілізований амілосубтилін;іммобілізований протосубтилін;іммобілізований Йод;змішанолігандний комплекс Кобальту;хімічний склад м’яса;м’язова тканина;immobilized phitase;immobilized subtylin;immobilized protosubtylin;immobilized Iodum;mixedligand Cobalt complex;mixed chemical content;muscle tissue
Дата публікації: 2012
Видавництво: Сумський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Мерзлов С. В. Хімічний склад мяса бройлерів за умов використання у складі комбікормів іммобілізованих ферментів, йоду та змішанолігандного комплексу кобальту / С. В. Мерзлов, Г. П. Калініна, А. Д. Качан // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Тваринництво. - 2012. - Вип. 12. - С. 127-130.
Короткий огляд (реферат): Досліджено хімічний склад м’яса курчат-бройлерів, яких вирощували на комбікормах із умістом іммобілізованих ферментів (амілосубтилін, протосубтилін, фітаза), іммобілізованого Йоду та змішанонолігандного комплексу Кобальту. Встановлено, що у м’язовій тканині дослідної птиці за дії кормових добавок виникає тенденція щодо зростання вмісту сухої речовини, білка, глікогену та золи, а також зменшення вмісту води і жиру. Доведені зміни вмісту Цинку, Кобальту та Купруму у м’ясі курчат-бройлерів. Підвищення вмісту металів-біотиків у тканині птиці було на рівні норм, які висуваються до продуктів харчування людей.
Опис: The chemical content of broiler chickens bred on mashed food that contain immobilized ferments (aminosubtylin, protosubtylin, fitase), immobilized Iodum and mixedligand Cobalt complex. It has been proved that a muscle tissue of the researched poultry under the food additives there is a tendence of dry matter, protein, glycogen and ash increase and decrease in water and fat. The changes of Zink, Cobalt and Cuprum content change in the broiler chickens meat. Increase in the content of biotic metals in the poultry meat was in the norms required for people food.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5759
УДК: 636.52/.58.084:637.5
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Khimichnyi_sklad.pdf377,17 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.