Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4707
Title: Antioxidative potential of spices in milk fat
Other Titles: Антиоксидантний потенціал спецій у молочному жирі
Authors: Dyman, Tatyana
Димань, Тетяна Миколаївна
Zagoruy, Ludmila
Загоруй, Людмила Петрівна
Keywords: milk fat;bioantioxidants;antioxidant activity;species;молочний жир;окиснення;антиоксиданти;прянощі;пряні трави;пероксидне число
Issue Date: 2007
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Dyman T. Antioxidative potential of spices in milk fat / T. Dyman, L. Zagoruy // Ecotrophology – Bridge to the Future of Human Nutrition: Proceeding of the 2nd International scientific-practical conference (13–14 September 2007) .– Bila Tserkva, 2007 .– С. 168–169.
Abstract: It was studied the antioxidant activity of different spices additives in milk fat. Basil, parsley, dill, mix “khmeli-suneli”, coriander, garlic, carrot were used as biological additives. Dried dispergated species were added to milk fat and oxidized at 102°C with free access of oxygen. The concentrations of spices were 0.05, 0.1, 0.2%.
Description: Досліджено антиокиснювальний вплив спецій за прискорено-кінетичного зберігання молочного жиру. Прянощі, пряні трави, овочі є перспективними для використання у виробництві функціональних харчових продуктів.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4707
ISBN: 978–966–7417–91–8
metadata.dc.identifier.udc: 637. 285.05.07
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Antioxidative_potential.pdf440,83 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.