Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3747
Назва: Вивчення фізико-хімічних та біохімічних властивостей фітази Ладозим Проксі з метою її модифікації та підвищення ефективності використання як кормової добавки
Інші назви: Investigating physical, chemical and biochemical properties of phytase in order to modity it and to increase the efficiency of its use as a food additive
Автори: Мерзлов, Сергій Віталійович
Merzlov, Serhii
Бітюцький, Володимир Семенович
Bityutskii, Volodymyr
Мельниченко, Олександр Миколайович
Melnуchenko, Oleksandr
Мороз, Лариса Володимирівна
Moroz, Larуsa
Ключові слова: фітаза;фосфор;каталітична активність;кормова добавка;катіони;phytase;phosphorus;catalytic activity;food additive;cation
Дата публікації: 2010
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Вивчення фізико-хімічних та біохімічних властивостей фітази Ладозим Проксі з метою її модифікації та підвищення ефективності використання як кормової добавки / С.В.Мерзлов, В.С.Бітюцький, О.М.Мельниченко, Л.В.Мороз // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: збірник наукових праць .- Біла Церква: БНАУ, 2010 .- Вип. 4(77) .- С. 13-17.
Короткий огляд (реферат): Досліджено, що активність фітази Ладозим проксі не змінюється за умов культивування її у середовищі з цистеїном та глутатіоном. За участі диетилпірокарбонату доведено, що у складі ферменту є наявний гістидин, який відповідає за його каталітичну функцію. Експериментально встановлено, що в молекулі ензиму є катіон Ca2+, який бере участь у структурній стабілізації фітази. Вивчено рН оптимум активності, дію інгібіторів та активаторів гідролітичної активності кормової добавки Ладозим проксі.
Опис: It has been proven that ladozym proxy phytase does not change in its cultivating in cysteine and glautatione environment. It has been proven with the diethylpyrocarbonate that there is histidine in the ferment, which returns for its catalytic function. It has been proven experimentally that enzyme molecule contains Ca2+ cation participating in phytase structure stabilization. Optimum pH activity, inhibitors and activators of hydrolytic activity of ladozym proxy food additive has been studied.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3747
УДК: 577.188:599.323.4
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vyvchennia_fizyko-khimich.pdf511,34 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.