Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3747
Title: Вивчення фізико-хімічних та біохімічних властивостей фітази Ладозим Проксі з метою її модифікації та підвищення ефективності використання як кормової добавки
Other Titles: Investigating physical, chemical and biochemical properties of phytase in order to modity it and to increase the efficiency of its use as a food additive
Authors: Мерзлов, Сергій Віталійович
Merzlov, Serhii
Бітюцький, Володимир Семенович
Bityutskii, Volodymyr
Мельниченко, Олександр Миколайович
Melnуchenko, Oleksandr
Мороз, Лариса Володимирівна
Moroz, Larуsa
Keywords: фітаза;фосфор;каталітична активність;кормова добавка;катіони;phytase;phosphorus;catalytic activity;food additive;cation
Issue Date: 2010
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Вивчення фізико-хімічних та біохімічних властивостей фітази Ладозим Проксі з метою її модифікації та підвищення ефективності використання як кормової добавки / С.В.Мерзлов, В.С.Бітюцький, О.М.Мельниченко, Л.В.Мороз // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: збірник наукових праць .- Біла Церква: БНАУ, 2010 .- Вип. 4(77) .- С. 13-17.
Abstract: Досліджено, що активність фітази Ладозим проксі не змінюється за умов культивування її у середовищі з цистеїном та глутатіоном. За участі диетилпірокарбонату доведено, що у складі ферменту є наявний гістидин, який відповідає за його каталітичну функцію. Експериментально встановлено, що в молекулі ензиму є катіон Ca2+, який бере участь у структурній стабілізації фітази. Вивчено рН оптимум активності, дію інгібіторів та активаторів гідролітичної активності кормової добавки Ладозим проксі.
Description: It has been proven that ladozym proxy phytase does not change in its cultivating in cysteine and glautatione environment. It has been proven with the diethylpyrocarbonate that there is histidine in the ferment, which returns for its catalytic function. It has been proven experimentally that enzyme molecule contains Ca2+ cation participating in phytase structure stabilization. Optimum pH activity, inhibitors and activators of hydrolytic activity of ladozym proxy food additive has been studied.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3747
metadata.dc.identifier.udc: 577.188:599.323.4
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vyvchennia_fizyko-khimich.pdf511,34 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.