Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1614
Title: Ветеринарно-санітарна оцінка вершкового масла з антиоксидантами рослинного походження
Other Titles: Veterinary-sanitary estimation of butter with the antioxidants of plant origin
Authors: Семанюк, Володимир Іванович
Semaniuk, Volodymyr
Салата, Володимир Зінов'євич
Salata, Volodymyr
Загоруй, Людмила Петрівна
Zagoruy, Ludmila
Мазур, Тетяна Григорівна
Mazur, Tetyana
Присяжнюк, Наталія Михайлівна
Prysiazhniuk, Nataliia
Keywords: молочний жир;вершкове масло;біоантиоксиданти;антиокиснювальна активність;рослинні олії;мікробіологічна оцінка;milk fat;butter;bioantioxidants;antioxidant activity;plant oils;toxicological estimation;microbiological estimation;растительные масла;молочный жир;сливочное масло;антиокислительная активность;микробиологическая оценка.
Issue Date: 2010
Publisher: Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького
Citation: Ветеринарно-санітарна оцінка вершкового масла з антиоксидантами рослинного походження / В.І. Семанюк, В.З. Салата, Л.П. Загоруй та ін. // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького. – Львiв, 2010. – Т.12 (№2) , Ч. 4. – С. 269–275.
Abstract: Досліджено антиокиснювальну активність різних рослинних добавок у молочному жирі за різних умов зберігання, а також проведено мікробіологічну оцінку вершкового масла з біоантиоксидантами. Доведено, що внесення у молочний жир деяких нетрадиційних рослинних олій уповільнює накопичення в ньому первинних та вторинних продуктів окиснення.. Ці добавки з високою ефективністю дії можна використовувати у виробництві вершкового і топленого масла, що дасть змогу підвищити їхню стійкість під час зберігання.Исследована антиокислительная активность различных растительных добавок в молочном жире при различных условиях хранения, а также проведена микробиологическая оценка сливочного масла с биоантиоксидантами. Доказано, что внесение в молочный жир некоторых нетрадиционных растительных масел замедляет накопление в нем первичных и вторичных продуктов окисления .. Эти добавки с высокой эффективностью действия можно использовать в производстве сливочного и топленого масла, что позволит повысить их устойчивость при хранении.
Description: It was studied the antioxidant activity of different plant additives in milk fat and also conducted the toxicological and microbiological estimation of butter with bioantioxidants. It was proved that the applying some plant oils to milk fat slow down the accumulation of peroxide and carbonylic compounds in it. Among bioadditives investigated wheat parsley and basil had the highest antioxidant activity. These additives may be used in butter and melted butter manufacture effectively. Their use will give a possibility to enhance the shelf life, supply the best tasty properties and widen the assortment of biologically valuable fat-content products. Microbiological indices of butter with bioantioxidants correspond to Ukrainian standards.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1614
ISSN: 2518–7554
2518–1327
metadata.dc.identifier.udc: 619:614.31:637.23.056
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Veterynarno_sanitarna_otsin.pdf536,28 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.