Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1614
Назва: Ветеринарно-санітарна оцінка вершкового масла з антиоксидантами рослинного походження
Інші назви: Veterinary-sanitary estimation of butter with the antioxidants of plant origin
Автори: Семанюк, Володимир Іванович
Semaniuk, Volodymyr
Салата, Володимир Зінов'євич
Salata, Volodymyr
Загоруй, Людмила Петрівна
Zagoruy, Ludmila
Мазур, Тетяна Григорівна
Mazur, Tetyana
Присяжнюк, Наталія Михайлівна
Prysiazhniuk, Nataliia
Ключові слова: молочний жир;вершкове масло;біоантиоксиданти;антиокиснювальна активність;рослинні олії;мікробіологічна оцінка;milk fat;butter;bioantioxidants;antioxidant activity;plant oils;toxicological estimation;microbiological estimation;растительные масла;молочный жир;сливочное масло;антиокислительная активность;микробиологическая оценка.
Дата публікації: 2010
Видавництво: Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького
Бібліографічний опис: Ветеринарно-санітарна оцінка вершкового масла з антиоксидантами рослинного походження / В.І. Семанюк, В.З. Салата, Л.П. Загоруй та ін. // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького. – Львiв, 2010. – Т.12 (№2) , Ч. 4. – С. 269–275.
Короткий огляд (реферат): Досліджено антиокиснювальну активність різних рослинних добавок у молочному жирі за різних умов зберігання, а також проведено мікробіологічну оцінку вершкового масла з біоантиоксидантами. Доведено, що внесення у молочний жир деяких нетрадиційних рослинних олій уповільнює накопичення в ньому первинних та вторинних продуктів окиснення.. Ці добавки з високою ефективністю дії можна використовувати у виробництві вершкового і топленого масла, що дасть змогу підвищити їхню стійкість під час зберігання.Исследована антиокислительная активность различных растительных добавок в молочном жире при различных условиях хранения, а также проведена микробиологическая оценка сливочного масла с биоантиоксидантами. Доказано, что внесение в молочный жир некоторых нетрадиционных растительных масел замедляет накопление в нем первичных и вторичных продуктов окисления .. Эти добавки с высокой эффективностью действия можно использовать в производстве сливочного и топленого масла, что позволит повысить их устойчивость при хранении.
Опис: It was studied the antioxidant activity of different plant additives in milk fat and also conducted the toxicological and microbiological estimation of butter with bioantioxidants. It was proved that the applying some plant oils to milk fat slow down the accumulation of peroxide and carbonylic compounds in it. Among bioadditives investigated wheat parsley and basil had the highest antioxidant activity. These additives may be used in butter and melted butter manufacture effectively. Their use will give a possibility to enhance the shelf life, supply the best tasty properties and widen the assortment of biologically valuable fat-content products. Microbiological indices of butter with bioantioxidants correspond to Ukrainian standards.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1614
ISSN: 2518–7554
2518–1327
УДК: 619:614.31:637.23.056
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Veterynarno_sanitarna_otsin.pdf536,28 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.