Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1614
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСеманюк, Володимир Іванович-
dc.contributor.authorSemaniuk, Volodymyr-
dc.contributor.authorСалата, Володимир Зінов'євич-
dc.contributor.authorSalata, Volodymyr-
dc.contributor.authorЗагоруй, Людмила Петрівна-
dc.contributor.authorZagoruy, Ludmila-
dc.contributor.authorМазур, Тетяна Григорівна-
dc.contributor.authorMazur, Tetyana-
dc.contributor.authorПрисяжнюк, Наталія Михайлівна-
dc.contributor.authorPrysiazhniuk, Nataliia-
dc.date.accessioned2018-11-24T18:11:44Z-
dc.date.available2018-11-24T18:11:44Z-
dc.date.issued2010-
dc.identifier.citationВетеринарно-санітарна оцінка вершкового масла з антиоксидантами рослинного походження / В.І. Семанюк, В.З. Салата, Л.П. Загоруй та ін. // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького. – Львiв, 2010. – Т.12 (№2) , Ч. 4. – С. 269–275.uk_UA
dc.identifier.issn2518–7554-
dc.identifier.issn2518–1327-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1614-
dc.descriptionIt was studied the antioxidant activity of different plant additives in milk fat and also conducted the toxicological and microbiological estimation of butter with bioantioxidants. It was proved that the applying some plant oils to milk fat slow down the accumulation of peroxide and carbonylic compounds in it. Among bioadditives investigated wheat parsley and basil had the highest antioxidant activity. These additives may be used in butter and melted butter manufacture effectively. Their use will give a possibility to enhance the shelf life, supply the best tasty properties and widen the assortment of biologically valuable fat-content products. Microbiological indices of butter with bioantioxidants correspond to Ukrainian standards.uk_UA
dc.description.abstractДосліджено антиокиснювальну активність різних рослинних добавок у молочному жирі за різних умов зберігання, а також проведено мікробіологічну оцінку вершкового масла з біоантиоксидантами. Доведено, що внесення у молочний жир деяких нетрадиційних рослинних олій уповільнює накопичення в ньому первинних та вторинних продуктів окиснення.. Ці добавки з високою ефективністю дії можна використовувати у виробництві вершкового і топленого масла, що дасть змогу підвищити їхню стійкість під час зберігання.Исследована антиокислительная активность различных растительных добавок в молочном жире при различных условиях хранения, а также проведена микробиологическая оценка сливочного масла с биоантиоксидантами. Доказано, что внесение в молочный жир некоторых нетрадиционных растительных масел замедляет накопление в нем первичных и вторичных продуктов окисления .. Эти добавки с высокой эффективностью действия можно использовать в производстве сливочного и топленого масла, что позволит повысить их устойчивость при хранении.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherЛьвівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицькогоuk_UA
dc.subjectмолочний жирuk_UA
dc.subjectвершкове маслоuk_UA
dc.subjectбіоантиоксидантиuk_UA
dc.subjectантиокиснювальна активністьuk_UA
dc.subjectрослинні оліїuk_UA
dc.subjectмікробіологічна оцінкаuk_UA
dc.subjectmilk fatuk_UA
dc.subjectbutteruk_UA
dc.subjectbioantioxidantsuk_UA
dc.subjectantioxidant activityuk_UA
dc.subjectplant oilsuk_UA
dc.subjecttoxicological estimationuk_UA
dc.subjectmicrobiological estimationuk_UA
dc.subjectрастительные маслаuk_UA
dc.subjectмолочный жирuk_UA
dc.subjectсливочное маслоuk_UA
dc.subjectантиокислительная активностьuk_UA
dc.subjectмикробиологическая оценка.uk_UA
dc.titleВетеринарно-санітарна оцінка вершкового масла з антиоксидантами рослинного походженняuk_UA
dc.title.alternativeVeterinary-sanitary estimation of butter with the antioxidants of plant originuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc619:614.31:637.23.056uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Veterynarno_sanitarna_otsin.pdf536,28 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.