Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15228| Title: | Вплив технологічних параметрів ферментації та сушки на якість і безпечність італійської сирокопченої ковбаси |
| Other Titles: | Influence of technological parameters of fermentation and drying on the quality and safety of Italian raw smoked sausage |
| Authors: | Король-Безпала, Леся Петрівна Korol-Bezpala, Lesia Томащук, Марк Олегович Tomaschuk, Mark Федорук, Анастасія Юріївна Fedoruk, Anastasia |
| Keywords: | італійська сирокопчена ковбаса;бактеріальна закваска;Bactoferm T-SPX;ферментація;дозрівання;молочнокислі бактерії;органолептичні показники;Italian dry-cured sausage;bacterial starter culture;Bactoferm T-SPX;fermentation;ripening;lactic acid bacteria;organoleptic properties |
| Issue Date: | 2025 |
| Publisher: | Білоцерківський національний аграрний університет |
| Citation: | Король-Безпала Л.П. Вплив технологічних параметрів ферментації та сушки на якість і безпечність італійської сирокопченої ковбаси / Л.П. Король-Безпала, М.О. Томащук, А.Ю. Федорук // Новітні технології виробництва та переробки продукції тваринництва, харчові технології: матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. магістрантів і молодих дослідників (БНАУ, 29 жовтня 2025 р.). – Біла Церква, 2025. – С. 79-11. |
| Abstract: | У статті проаналізовано вплив бактеріальної закваски Bactoferm T-SPX на процес ферментації та дозрівання італійської сирокопченої ковбаси. Проведено оцінку фізико-хімічних показників та органолептичних характеристик. Результати дозволяють оптимізувати технологічні режими для забезпечення високої якості продукту та мікробіологічної безпечності. |
| Description: | This article analyzes the effect of Bactoferm T-SPX bacterial starter culture on the fermentation and maturation of Italian dry-cured sausage. The physicochemical properties and organoleptic characteristics are assessed. The results allow us to optimize production processes to ensure high product quality and microbiological safety. |
| URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15228 |
| metadata.dc.identifier.udc: | 637.523:663.18 |
| Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Vplyv_tekhnolohichnykh.pdf | 1,15 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.