Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15228| Назва: | Вплив технологічних параметрів ферментації та сушки на якість і безпечність італійської сирокопченої ковбаси |
| Інші назви: | Influence of technological parameters of fermentation and drying on the quality and safety of Italian raw smoked sausage |
| Автори: | Король-Безпала, Леся Петрівна Korol-Bezpala, Lesia Томащук, Марк Олегович Tomaschuk, Mark Федорук, Анастасія Юріївна Fedoruk, Anastasia |
| Ключові слова: | італійська сирокопчена ковбаса;бактеріальна закваска;Bactoferm T-SPX;ферментація;дозрівання;молочнокислі бактерії;органолептичні показники;Italian dry-cured sausage;bacterial starter culture;Bactoferm T-SPX;fermentation;ripening;lactic acid bacteria;organoleptic properties |
| Дата публікації: | 2025 |
| Видавництво: | Білоцерківський національний аграрний університет |
| Бібліографічний опис: | Король-Безпала Л.П. Вплив технологічних параметрів ферментації та сушки на якість і безпечність італійської сирокопченої ковбаси / Л.П. Король-Безпала, М.О. Томащук, А.Ю. Федорук // Новітні технології виробництва та переробки продукції тваринництва, харчові технології: матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. магістрантів і молодих дослідників (БНАУ, 29 жовтня 2025 р.). – Біла Церква, 2025. – С. 79-11. |
| Короткий огляд (реферат): | У статті проаналізовано вплив бактеріальної закваски Bactoferm T-SPX на процес ферментації та дозрівання італійської сирокопченої ковбаси. Проведено оцінку фізико-хімічних показників та органолептичних характеристик. Результати дозволяють оптимізувати технологічні режими для забезпечення високої якості продукту та мікробіологічної безпечності. |
| Опис: | This article analyzes the effect of Bactoferm T-SPX bacterial starter culture on the fermentation and maturation of Italian dry-cured sausage. The physicochemical properties and organoleptic characteristics are assessed. The results allow us to optimize production processes to ensure high product quality and microbiological safety. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15228 |
| УДК: | 637.523:663.18 |
| Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Vplyv_tekhnolohichnykh.pdf | 1,15 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.