Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15228
Назва: Вплив технологічних параметрів ферментації та сушки на якість і безпечність італійської сирокопченої ковбаси
Інші назви: Influence of technological parameters of fermentation and drying on the quality and safety of Italian raw smoked sausage
Автори: Король-Безпала, Леся Петрівна
Korol-Bezpala, Lesia
Томащук, Марк Олегович
Tomaschuk, Mark
Федорук, Анастасія Юріївна
Fedoruk, Anastasia
Ключові слова: італійська сирокопчена ковбаса;бактеріальна закваска;Bactoferm T-SPX;ферментація;дозрівання;молочнокислі бактерії;органолептичні показники;Italian dry-cured sausage;bacterial starter culture;Bactoferm T-SPX;fermentation;ripening;lactic acid bacteria;organoleptic properties
Дата публікації: 2025
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Король-Безпала Л.П. Вплив технологічних параметрів ферментації та сушки на якість і безпечність італійської сирокопченої ковбаси / Л.П. Король-Безпала, М.О. Томащук, А.Ю. Федорук // Новітні технології виробництва та переробки продукції тваринництва, харчові технології: матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. магістрантів і молодих дослідників (БНАУ, 29 жовтня 2025 р.). – Біла Церква, 2025. – С. 79-11.
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано вплив бактеріальної закваски Bactoferm T-SPX на процес ферментації та дозрівання італійської сирокопченої ковбаси. Проведено оцінку фізико-хімічних показників та органолептичних характеристик. Результати дозволяють оптимізувати технологічні режими для забезпечення високої якості продукту та мікробіологічної безпечності.
Опис: This article analyzes the effect of Bactoferm T-SPX bacterial starter culture on the fermentation and maturation of Italian dry-cured sausage. The physicochemical properties and organoleptic characteristics are assessed. The results allow us to optimize production processes to ensure high product quality and microbiological safety.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15228
УДК: 637.523:663.18
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vplyv_tekhnolohichnykh.pdf1,15 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.