Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14916| Назва: | «Аналіз технології виробництва молока у СТОВ «Агросвіт» Київської області та його переробки у ТОВ «Клуб сиру» Черкаської області» |
| Інші назви: | «Analysis of milk production technology at the Agrosvit JSC of Kyiv region and its processing in LLC "Cheese Club "of Cherkasy region" |
| Автори: | Кириченко, Владислав Сергійович |
| Ключові слова: | голштинська порода;holstein breed;молочна продуктивність і відтворювальна здатність;dairy productivity and reproductive ability;причини вибуття корів;causes of cows;твердий сир «Голландський»;hard cheese "Dutch" |
| Дата публікації: | 2024 |
| Видавництво: | БНАУ |
| Бібліографічний опис: | Кириченко В. «Аналіз технології виробництва молока у СТОВ «Агросвіт» Київської області та його переробки у ТОВ «Клуб сиру» Черкаської області»: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра генетики, розведення та селекції тварин; Наук. керівник І. В. Титаренко, доцент. — Біла Церква, 2025. — 42 с. |
| Короткий огляд (реферат): | У кваліфікаційній роботі проаналізовано діяльність СТОВ «Агросвіт», зокрема стада корів голштинської породи. Було вивчено умови утримання і годівлі, молочну продуктивність і відтворювальну здатність корів, причини вибуття корів зі стада. . Проаналізовано економічну ефективність виробництва молока у СТОВ «Агросвіт» та технологію виробництва твердого сиру «Голландський» у ТОВ «Клуб сиру» Черкаської області. СТОВ «Агросвіт» у тваринництві спеціалізується на виробництві молока і м’яса. Тут утримують стадо голштинської породи із поголів’ям корів 700 голів. Надій за лактацію становить 10700 кг, масова частка жиру в молоці – 3,85%, білка – 3,22%. Середня жива маса корів – 577 кг. Тривалість сервіс-періоду – 157 днів, сухостійного періоду – 71 днів, вихід телят на 100 корів – 83%. У господарстві найбільша частка корів (28,4%) вибуває через порушення відтворювальної здатності: яловість, відсутність статевої охоти, систематичні аборти тощо. Прибуток від реалізації молока у розрахунку на одну корову за лактацію становить 35600 грн, рівень рентабельності – 19,4 %. |
| Опис: | The qualification work analyzes the activities of the Agrosvit JSC, in particular the herd of cows of the Holstein breed. The conditions of retention and feeding, dairy productivity and reproductive capacity of cows, the reasons for the removal of cows from the herd were studied. . The economic efficiency of milk production in the Agrosvit JSC and the technology of production of solid cheese "Dutch" in LLC "Cheese Club" of Cherkasy region is analyzed. Agrosvit JSC specializes in the production of milk and meat. Here they hold a herd of Holstein breed with 700 heads. The lactation hope is 10700 kg, the mass fraction of fat in milk - 3.85%, protein - 3.22%. The average live weight of cows is 577 kg. The duration of the service period-157 days, the dry period-71 days, the exit of calves per 100 cows-83%. In the economy, the largest share of cows (28.4%) is due to violations of reproductive capacity: Yal, lack of sexual hunting, systematic abortions, etc. The profit from the sale of milk per cow for lactation is 35600 UAH, the level of profitability - 19.4 %. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14916 |
| УДК: | 637.12 |
| Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (бакалаври) |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| 204_D_Kyrychenko V.pdf | 657,08 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.