Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14916
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКириченко, Владислав Сергійович-
dc.date.accessioned2025-10-27T07:56:39Z-
dc.date.available2025-10-27T07:56:39Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationКириченко В. «Аналіз технології виробництва молока у СТОВ «Агросвіт» Київської області та його переробки у ТОВ «Клуб сиру» Черкаської області»: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра генетики, розведення та селекції тварин; Наук. керівник І. В. Титаренко, доцент. — Біла Церква, 2025. — 42 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14916-
dc.descriptionThe qualification work analyzes the activities of the Agrosvit JSC, in particular the herd of cows of the Holstein breed. The conditions of retention and feeding, dairy productivity and reproductive capacity of cows, the reasons for the removal of cows from the herd were studied. . The economic efficiency of milk production in the Agrosvit JSC and the technology of production of solid cheese "Dutch" in LLC "Cheese Club" of Cherkasy region is analyzed. Agrosvit JSC specializes in the production of milk and meat. Here they hold a herd of Holstein breed with 700 heads. The lactation hope is 10700 kg, the mass fraction of fat in milk - 3.85%, protein - 3.22%. The average live weight of cows is 577 kg. The duration of the service period-157 days, the dry period-71 days, the exit of calves per 100 cows-83%. In the economy, the largest share of cows (28.4%) is due to violations of reproductive capacity: Yal, lack of sexual hunting, systematic abortions, etc. The profit from the sale of milk per cow for lactation is 35600 UAH, the level of profitability - 19.4 %.uk_UA
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі проаналізовано діяльність СТОВ «Агросвіт», зокрема стада корів голштинської породи. Було вивчено умови утримання і годівлі, молочну продуктивність і відтворювальну здатність корів, причини вибуття корів зі стада. . Проаналізовано економічну ефективність виробництва молока у СТОВ «Агросвіт» та технологію виробництва твердого сиру «Голландський» у ТОВ «Клуб сиру» Черкаської області. СТОВ «Агросвіт» у тваринництві спеціалізується на виробництві молока і м’яса. Тут утримують стадо голштинської породи із поголів’ям корів 700 голів. Надій за лактацію становить 10700 кг, масова частка жиру в молоці – 3,85%, білка – 3,22%. Середня жива маса корів – 577 кг. Тривалість сервіс-періоду – 157 днів, сухостійного періоду – 71 днів, вихід телят на 100 корів – 83%. У господарстві найбільша частка корів (28,4%) вибуває через порушення відтворювальної здатності: яловість, відсутність статевої охоти, систематичні аборти тощо. Прибуток від реалізації молока у розрахунку на одну корову за лактацію становить 35600 грн, рівень рентабельності – 19,4 %.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectголштинська породаuk_UA
dc.subjectholstein breeduk_UA
dc.subjectмолочна продуктивність і відтворювальна здатністьuk_UA
dc.subjectdairy productivity and reproductive abilityuk_UA
dc.subjectпричини вибуття корівuk_UA
dc.subjectcauses of cowsuk_UA
dc.subjectтвердий сир «Голландський»uk_UA
dc.subjecthard cheese "Dutch"uk_UA
dc.title«Аналіз технології виробництва молока у СТОВ «Агросвіт» Київської області та його переробки у ТОВ «Клуб сиру» Черкаської області»uk_UA
dc.title.alternative«Analysis of milk production technology at the Agrosvit JSC of Kyiv region and its processing in LLC "Cheese Club "of Cherkasy region"uk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc637.12uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Kyrychenko V.pdf657,08 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.