Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14757
Title: | Аналіз технології виробництва молока на роботизованій фермі ТДВ «Терезине» та його переробки в умовах молокозаводу. |
Other Titles: | Analysis of the technology of milk production at the robotic farm of TDV "Terezine" and its processing at the dairy. |
Authors: | Ісічко, Олексій Вікторович Isichko, Oleksiy |
Keywords: | молоко;milk;інноваційні технології;innovative technologies;скотарство;cattle breeding;доїння;milking;індивідуальне згодовування;individual feeding;Переробка молока;Milk processing |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | БНАУ |
Citation: | Ісічко О. В. Аналіз технології виробництва молока на роботизованій фермі ТДВ «Терезине» та його переробки в умовах молокозаводу: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва молока та м'яса; Наук. керівник О. В. Борщ, доцент. — Біла Церква, 2025. — 58 с. |
Abstract: | Застосування інноваційної технології молочного скотарства технології у ТДВ «Терезине» дала можливість проводити доїння корів у роботизованому режимі, забезпечити індивідуальне згодовування концентрованих кормів дійним коровам згідно з їхніми надоями, виконувати очищення проходів від гною скреперною установкою, і по трубах транспортувати його в резервуар; це дало сприяло зниженню затрат праці на виробництво 1ц молока по фермі до 0,76 л-год. Переробка молока, отриманого на фермі, на сир «Буковинський» може дати можливість значно підвищити прибутки по фермі порівняно з прямою реалізацією його на переробне підприємство. |
Description: | The application of innovative technology of dairy cattle technology at TDV "Terezina" made it possible to milk cows in a robotic mode, provide individual feeding of concentrated fodder to dairy cows according to their milk yield, clean passages from manure with a scraper unit, and transport it through pipes to the tank; this contributed to the reduction of labor costs for the production of 1 liter of milk on the farm to 0.76 l-hour. Processing of milk obtained on the farm into "Bukovynskyi" cheese can provide an opportunity to significantly increase profits on the farm compared to its direct sale at the processing enterprise. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14757 |
metadata.dc.identifier.udc: | 637.12 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи (бакалаври) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
204_D_Isichko_O.pdf | 478,91 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.