Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14606
Назва: Аналіз технології вирощування молодняку великої рогатої худоби на м'ясо в умовах ТОВ «Івашківка» та його переробки в ТОВ "Житомирський м'ясокомбінат "Житомирської області
Інші назви: Analysis of the technology of growing young cattle for meat in the conditions of LLC "Ivashkivka" and its processing in LLC "Zhytomyr meat processing plant" of Zhytomyr region
Автори: Сачинська, Богдана Анатоліївна
Sachinska, Bohdana
Ключові слова: м’ясне і молочне скотарство;meat and dairy cattle breeding;українська чорно-ряба порода;Ukrainian black-spotted breed;абсолютні прирости;absolute gains;безприв’язне утримання;free housing;економічна ефективність;economic efficiency;симентальська м’ясна;Simmental meat breed;м’ясопереробне підприємство;meat processing enterprise;нормована годівля;rationed feeding;середньодобові прирости;average daily gains
Дата публікації: 20-тра-2024
Видавництво: Білоцерківський НАУ
Бібліографічний опис: Сачинська Б. А. Аналіз технології вирощування молодняку великої рогатої худоби на м'ясо в умовах ТОВ «Івашківка» та його переробки в ТОВ "Житомирський м'ясокомбінат "Житомирської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва молока і м’яса; Наук. керівник І. О. Ластовська, доцент. — Біла Церква, 2024. — 35 с.
Короткий огляд (реферат): Проаналізовано технологію вирощування молодняку великої рогатої худоби на м'ясо в умовах ТОВ «Івашківка» та його переробки в ТОВ "Житомирський м'ясокомбінат "Житомирської області Для висвітлення даного матеріалу були використані аналітичні методи та методичні підходи. Після детального аналізу діяльності ТОВ «Івашківка» встановлено, що господарство займається вирощуванням худоби молочного та м’ясного напрямку продуктивності, а саме вирощування симентальської м’ясної та української чорно-рябої породи. Поголів’я великої рогатої худоби у господарстві станом на 2023 рік становить 1406 голів, з них – 57 корів. Господарство ТОВ «Івашківка» Житомирської області забезпечене достатньою кількістю земель (3850 га) для розвитку господарства. Запроваджена технологія дає змогу в різні періоди росту отримувати середньодобові прирости від 680 до 1050 г в середньому за весь період вирощування 917 г. За 420 днів вирощування господарство отримує 963,75 ц валового приросту живої маси ( у розрахунку на реалізоване поголів’я). Рівень рентабельності виробництва яловичини з урахуванням реалізації побічної продукції тваринництва становить 52 %.
Опис: The technology of raising young cattle for meat in the conditions of LLC "Ivashkivka" and its processing in LLC "Zhytomyr meat processing plant" of Zhytomyr region was analyzed. Analytical methods and methodical approaches were used to cover this material. After a detailed analysis of the activities of LLC "Ivashkivka", it was established that the farm is engaged in raising dairy and meat livestock, namely the breeding of Simmental meat and Ukrainian black-spotted breeds. As of 2023, the number of cattle in the farm is 1,406, of which 57 are cows. The farm of LLC "Ivashkivka" of the Zhytomyr region is provided with a sufficient amount of land (3850 hectares) for the development of the farm. The introduced technology makes it possible to obtain average daily gains from 680 to 1050 g in different periods of growth, an average of 917 g for the entire growing period. For 420 days of growing, the farm receives 963.75 tons of gross live weight gain (based on sold livestock). The level of profitability of beef production, taking into account the sale of livestock by-products, is 52%.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14606
УДК: 636
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Sachinska B..pdf480,4 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.