Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14606
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСачинська, Богдана Анатоліївна-
dc.contributor.authorSachinska, Bohdana-
dc.date.accessioned2025-09-15T08:05:19Z-
dc.date.available2025-09-15T08:05:19Z-
dc.date.issued2024-05-20-
dc.identifier.citationСачинська Б. А. Аналіз технології вирощування молодняку великої рогатої худоби на м'ясо в умовах ТОВ «Івашківка» та його переробки в ТОВ "Житомирський м'ясокомбінат "Житомирської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва молока і м’яса; Наук. керівник І. О. Ластовська, доцент. — Біла Церква, 2024. — 35 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14606-
dc.descriptionThe technology of raising young cattle for meat in the conditions of LLC "Ivashkivka" and its processing in LLC "Zhytomyr meat processing plant" of Zhytomyr region was analyzed. Analytical methods and methodical approaches were used to cover this material. After a detailed analysis of the activities of LLC "Ivashkivka", it was established that the farm is engaged in raising dairy and meat livestock, namely the breeding of Simmental meat and Ukrainian black-spotted breeds. As of 2023, the number of cattle in the farm is 1,406, of which 57 are cows. The farm of LLC "Ivashkivka" of the Zhytomyr region is provided with a sufficient amount of land (3850 hectares) for the development of the farm. The introduced technology makes it possible to obtain average daily gains from 680 to 1050 g in different periods of growth, an average of 917 g for the entire growing period. For 420 days of growing, the farm receives 963.75 tons of gross live weight gain (based on sold livestock). The level of profitability of beef production, taking into account the sale of livestock by-products, is 52%.uk_UA
dc.description.abstractПроаналізовано технологію вирощування молодняку великої рогатої худоби на м'ясо в умовах ТОВ «Івашківка» та його переробки в ТОВ "Житомирський м'ясокомбінат "Житомирської області Для висвітлення даного матеріалу були використані аналітичні методи та методичні підходи. Після детального аналізу діяльності ТОВ «Івашківка» встановлено, що господарство займається вирощуванням худоби молочного та м’ясного напрямку продуктивності, а саме вирощування симентальської м’ясної та української чорно-рябої породи. Поголів’я великої рогатої худоби у господарстві станом на 2023 рік становить 1406 голів, з них – 57 корів. Господарство ТОВ «Івашківка» Житомирської області забезпечене достатньою кількістю земель (3850 га) для розвитку господарства. Запроваджена технологія дає змогу в різні періоди росту отримувати середньодобові прирости від 680 до 1050 г в середньому за весь період вирощування 917 г. За 420 днів вирощування господарство отримує 963,75 ц валового приросту живої маси ( у розрахунку на реалізоване поголів’я). Рівень рентабельності виробництва яловичини з урахуванням реалізації побічної продукції тваринництва становить 52 %.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectм’ясне і молочне скотарствоuk_UA
dc.subjectmeat and dairy cattle breedinguk_UA
dc.subjectукраїнська чорно-ряба породаuk_UA
dc.subjectUkrainian black-spotted breeduk_UA
dc.subjectабсолютні приростиuk_UA
dc.subjectabsolute gainsuk_UA
dc.subjectбезприв’язне утриманняuk_UA
dc.subjectfree housinguk_UA
dc.subjectекономічна ефективністьuk_UA
dc.subjecteconomic efficiencyuk_UA
dc.subjectсиментальська м’яснаuk_UA
dc.subjectSimmental meat breeduk_UA
dc.subjectм’ясопереробне підприємствоuk_UA
dc.subjectmeat processing enterpriseuk_UA
dc.subjectнормована годівляuk_UA
dc.subjectrationed feedinguk_UA
dc.subjectсередньодобові приростиuk_UA
dc.subjectaverage daily gainsuk_UA
dc.titleАналіз технології вирощування молодняку великої рогатої худоби на м'ясо в умовах ТОВ «Івашківка» та його переробки в ТОВ "Житомирський м'ясокомбінат "Житомирської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of the technology of growing young cattle for meat in the conditions of LLC "Ivashkivka" and its processing in LLC "Zhytomyr meat processing plant" of Zhytomyr regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Sachinska B..pdf480,4 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.