Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14559
Назва: Аналіз технології виробництва молока у ТОВ «Острійківське» Київської області та його переробка на філії БМК ТОВ «Терра Фуд» Київської області
Інші назви: Analysis of Milk Production Technology at LLC “Ostriykivske” in Kyiv Region and Its Processing at the BMC Branch of LLC “Terra Food” in Kyiv Region
Автори: Гудемчук, Василь Вікторович
Gudemchuk, Vasyl
Ключові слова: утримання тварин;animal husbandry;годівля;feeding;доїння;milking;переробка молока;milk processing
Дата публікації: 28-тра-2024
Видавництво: Білоцерківський НАУ
Бібліографічний опис: Гудемчук В. В. Аналіз технології виробництва молока у ТОВ «Острійківське» Київської області та його переробка на філії БМК ТОВ «Терра Фуд» Київської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва молока і м’яса; Наук. керівник О. О. Борщ, професор— Біла Церква, 2024. — 45 с.
Короткий огляд (реферат): Виробництво молока в ТОВ «Острійківське» ведеться на високому рівні, річний надій від 1 корови становить 9700 кг молока. Застосовується технологія, яка базується на безприв'язному утриманні корів з доїнням на установці «Карусель». При цьому витрати кормів на 1 ц молока становлять 1,16 ц к.од. , затрати праці – 2,4 люд.-год. Групування корів з урахуванням фізіологічного стану і надоїв, а також нормована годівля худоби повнораціонними кормосумішами за вільного доступу до кормового столу дає можливість знизити витрати кормів на 1 ц молока до 1,04 ц к. од. Збільшення поголів’я корів до 1100 голів дало можливість більш ефективно використовувати наявні приміщення, техніку й обладнання. Утримання корів-первісток в окремих групах і підготовка нетелей до отелення і майбутньої лактації дає можливість щорічно підвищувати надій стада. Застосування вентиляторів-охолоджувачів корів у спекотний період сприяє підвищенню продуктивності корів.
Опис: Milk production at "Ostrykivske" LLC is at a high level, the annual yield from 1 cow is 9,700 kg of milk. The technology is applied, which is based on untethered keeping of cows with milking on the "Carousel" installation. At the same time, feed consumption per 1 t of milk is 1.16 t. , labor costs – 2.4 man-hours. The grouping of cows taking into account the physiological state and milk yield, as well as the standardized feeding of livestock with full-rational fodder mixes with free access to the feed table, makes it possible to reduce feed costs per 1 ct of milk to 1.04 ct per unit. Increasing the number of cows to 1,100 cows made it possible to use the available premises, machinery and equipment more efficiently. Keeping first-born cows in separate groups and preparing heifers for calving and future lactation makes it possible to annually increase the hope of the herd. The use of cow cooling fans during the hot season helps to increase the productivity of cows.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14559
УДК: 636.2
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Gudemchuk Vasil Viktorovich.pdf416,1 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.