Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13812
Title: Risk-based control of identification of meat of slaughtered animals by color
Other Titles: Ризик-орієнтований контроль ідентифікації м'яса забійних тварин за кольором
Authors: Bogatko, Aliona
Богатко, Альона Федорівна
Mazur, Tetyana
Мазур, Тетяна Григорівна
Bogatko, Nadiіa
Богатко, Надія Михайлівна
Bukalova, Natalia
Букалова, Наталія Володимирівна
Keywords: pork;risk-based control;beef;veal;lamb;goat meat;horse meat;safety;quality;express methods;identification;свинина;контроль на основі ризику;яловичина;телятина;баранина;козяче м'ясо;конина;безпека;якість;експрес-метод
Issue Date: 2025
Citation: Risk-based control of identification of meat of slaughtered animals by color / A. Bogatko, T. Mazur, N. Bogatko, N. Bukalova // The 8th International scientific and practical conference “Scientific research: modern challenges and future prospects” (March 17-19, 2025) MDPC Publishing, Munich, Germany. 2025. P.34-37.
Abstract: t. Risk-oriented control of the identification of slaughter animal meat is important in the activities of veterinary medicine specialists in determining the quality and safety indicators of slaughter animal meat (pork, beef, veal, goat meat, mutton, horse meat) in the entire food chain during meat production clear raw materials, production of meat and meat products, transportation, their storage and sale. It is necessary to develop express patented methods for establishing the identification of the meat of slaughtered animals and implement them in the state laboratories of the State Production and Consumer Service of Ukraine.
Description: Ризик-орієнтований контроль ідентифікації м'яса забійних тварин має важливе значення в діяльності спеціалістів ветеринарної медицини при визначенні показників якості та безпечності м'яса забійних тварин (свинина, яловичина, телятина, козятина, баранина, конина) у всьому харчовому ланцюгу , під час виробництва м'яса очищають. Виробництво м'яса та м'ясопродуктів, транспортування, їх зберігання та продаж. Необхідно розробити експрес-патентовані методи встановлення ідентифікація м'яса забійних тварин і реалізацію їх у державі, лабораторії Держпродспоживслужби України.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13812
metadata.dc.identifier.udc: 614.31:637.5:636.09
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
risk-based_control.pdf817,46 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.