Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13549
Title: Пролонгування зберігання пастеризованого молока за додавання екстракту кориці (cinnamomum burmannii).
Other Titles: Extending the storage of pasteurized milk with the addition of cinnamon (cinnamomum burmannii) extract.
Authors: Крижак, Лілія Миколаївна
Kryzhak, Lilia
Калініна, Галина Петрівна
Kalinina, Halyna
Keywords: молоко-сировина;пастеризація;кора кориці;екстракт кориці;антибактеріальна активність;зберігання;raw milk;pasteurization;cinnamon bark;cinnamon extract;antibacterial activity;storage
Issue Date: 2024
Publisher: Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного
Citation: Крижак Л.М. Пролонгування зберігання пастеризованого молока за додавання екстракту кориці (cinnamomum burmannii) / Л.М. Крижак, Г.П. Калініна /Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету: електронне наукове фахове видання.- Запоріжжя: ТДАТУ, 2024. -Т. 1, вип. 24. - С. 164-175.
Abstract: Екстракт кориці не змінює значення рН та зберігає якість пастеризованого молока впродовж зберігання. Це пов’язано з вмістом антибактеріальних речовин екстракту кориці, які здатні пригнічувати ріст бактерій таким чином, що якість молока впродовж до 3 тижнів зберігання залишається стабільною.
Description: Сinnamon extract does not change the pH value and preserves quality pasteurized milk during storage. It has to do with content antibacterial substances of cinnamon extract, which can inhibit growth bacteria in such a way that the quality of milk during up to 3 weeks of storage remains stable.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13549
metadata.dc.identifier.udc: 637.133.3:664.56
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Prolonhuvannia_zber.pdf5,5 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.