Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13544
Title: Особливості технології виробництва сиров’ялених ковбас
Other Titles: Features of the production technology of raw-cured sausages
Authors: Калініна, Галина Петрівна
Kalinina, Halyna
Крижак, Лілія Миколаївна
Kryzhak, Lilia
Keywords: ковбаса;raw materials;сировина;sausage;технологія;technology
Issue Date: 2024
Publisher: Продовольча індустрія АПК
Citation: Калініна Г.П. Особливості технології виробництва сиров’ялених ковбас / Г.П. Калініна, Л.М. Крижак / Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі: матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених (Запоріжжя, 05-29 лютого 2024 р.). - Запоріжжя: ТДАТУ, 2024. – С. 26-28.
Abstract: Процес виготовлення даних видів ковбас є трудомістким і вимагає особливої уваги, оскільки технологія їхнього виробництва не передбачає теплової обробки, а готовність продукту досягається в результаті тривалого дозрівання і сушіння, під час яких у м’ясному фарші під впливом мікробіальних ферментів та ферментів тканин м’яса відбуваються біохімічні процеси, які формують якісні показники готової продукції.
Description: The process of making these types of sausages is laborious and requires special attention, since the technology of their production does not involve heat treatment, and the readiness of the product is achieved as a result of long-term ripening and drying, during which biochemical processes occur in the minced meat under the influence of microbial enzymes and enzymes of meat tissues, which form the quality indicators of the finished product.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13544
metadata.dc.identifier.udc: 637.524
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Osoblyvosti_tekhnolohii.pdf711,51 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.