Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13543
Title: | Перспективи використання горіху фісташка (pistacia vera l.) у технології ковбасних виробів |
Other Titles: | Prospects for the use of pistachio nuts (pistacia vera l.) in sausage technology |
Authors: | Крижак, Лілія Миколаївна Kryzhak, Lilia Калініна, Галина Петрівна Kalinina, Halyna Фіалковська, Лариса Володимирівна Fialkovsks, Larisa |
Keywords: | здоров'я;sausage;горіх;nut;технологія;technology;зберігання;health;харчова та біологічна цінність;nutritional and biological value;фісташка;pistachio;ковбаса;storage |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного |
Citation: | Крижак Л.М. Перспективи використання горіху фісташка (pistacia vera l.) у технології ковбасних виробів / Л.М. Крижак, Г.П. Калініна, Л.В.Фіалковська // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного: наукове фахове видання. – Запоріжжя: ТДАТУ, 2024. - Т. 3, Вип. 24. – С. 199-206. doi:10.32782/2078-0877-2024-24-3-17 |
Abstract: | Фісташка є багатим джерелом біологічно активних компонентів, які порівняно з іншими горіхами мають більш здоровий харчовий профіль Метою цього дослідження було оцінити фізико-хімічні властивості горіху фісташка (Pistacia vera L.) у перспективі застосування при виробництві сиров՚ялених ковбас. |
Description: | Pistachios are a rich source of bioactive components that have a healthier nutritional profile compared to other nuts. The aim of this study was to evaluate the physicochemical properties of pistachio nuts (Pistacia vera L.) for potential use in the production of raw-dried sausages. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13543 |
ISSN: | 2220-8674 |
metadata.dc.identifier.udc: | 634.574:637.523.2 |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Perspektyvy_vykorys.pdf | 1,41 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.