Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12822
Title: | Ризик-орієнтований контроль м’яса забійних тварин під час зберігання/реалізації та встановлення його фальсифікації |
Other Titles: | Risk-based control of meat of slaughtered animals during storage/sale and detection of its adulteration |
Authors: | Богатко, Надія Михайлівна Bogatko, Nadiіa Мазур, Тетяна Григорівна Mazur, Tetyana Букалова, Наталія Володимирівна Bukalova, Natalia Богатко, Альона Федорівна Bogatko, Aliona |
Keywords: | м'ясо;м'ясо забійних тварин;фальсифікація;ветеринарно-санітарна експертиза м'яса;зберігання;meat;meat of slaughtered animals;falsification;veterinary and sanitary examination of meat;storage |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | ОДАУ |
Citation: | Ризик-орієнтований контроль м’яса забійних тварин під час зберігання/реалізації та встановлення його фальсифікації / Н.М. Богатко, Т.Г. Мазур, Н.В. Букалова, А.Ф. Богатко // Матеріали ІІ міжнар. наук.-практ. конф. «Актуальні аспекти розвитку ветеринарної медицини в умовах євроінтеграції» (ОДАУ, 17–18 жовтня 2024 р.). - Одеса, 2024. – С.169-171. |
Abstract: | ування, недозволені інгредієнти, підробка. Держаний ризик-орієнтований контроль безпечності та якості мʼяса забійних тварин за виробництва та обігу здійснюється згідно вимог законодавства [4] та передбачає: встановлення небезпечного хімічного чинника, зокрема виявлення фальсифікації м’яса забійних тварин, птиці за оброблення лужними мийнодезінфікуючими засобами; розчинами формальдегіду, оцтової кислоти, пероксиду гідрогену, калію перманганату, натрію гідрокарбонату внаслідок порушення температурних умов та термінів зберігання м’яса забійних тварин, зменшення обсіменіння його мікроорганізмами; порушення технологічних процесів виробництва та обігу м’яса. |
Description: | State risk-based control of the safety and quality of meat of slaughter animals during production and circulation is carried out in accordance with the requirements of the legislation [4] and provides for: establishing a dangerous chemical factor, in particular, detecting falsification of meat of slaughter animals, poultry due to processing with alkaline detergents; solutions of formaldehyde, acetic acid, hydrogen peroxide, potassium permanganate, sodium bicarbonate due to violation of temperature conditions and storage periods of meat of slaughter animals, reducing its contamination with microorganisms; violation of technological processes of meat production and circulation. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12822 |
metadata.dc.identifier.udc: | 614.31/95:636.5.053 |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ryzyk-orijentovanyj_kontrol'.pdf | 561,13 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.