Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12822
Назва: Ризик-орієнтований контроль м’яса забійних тварин під час зберігання/реалізації та встановлення його фальсифікації
Інші назви: Risk-based control of meat of slaughtered animals during storage/sale and detection of its adulteration
Автори: Богатко, Надія Михайлівна
Bogatko, Nadiіa
Мазур, Тетяна Григорівна
Mazur, Tetyana
Букалова, Наталія Володимирівна
Bukalova, Natalia
Богатко, Альона Федорівна
Bogatko, Aliona
Ключові слова: м'ясо;м'ясо забійних тварин;фальсифікація;ветеринарно-санітарна експертиза м'яса;зберігання;meat;meat of slaughtered animals;falsification;veterinary and sanitary examination of meat;storage
Дата публікації: 2024
Видавництво: ОДАУ
Бібліографічний опис: Ризик-орієнтований контроль м’яса забійних тварин під час зберігання/реалізації та встановлення його фальсифікації / Н.М. Богатко, Т.Г. Мазур, Н.В. Букалова, А.Ф. Богатко // Матеріали ІІ міжнар. наук.-практ. конф. «Актуальні аспекти розвитку ветеринарної медицини в умовах євроінтеграції» (ОДАУ, 17–18 жовтня 2024 р.). - Одеса, 2024. – С.169-171.
Короткий огляд (реферат): ування, недозволені інгредієнти, підробка. Держаний ризик-орієнтований контроль безпечності та якості мʼяса забійних тварин за виробництва та обігу здійснюється згідно вимог законодавства [4] та передбачає: встановлення небезпечного хімічного чинника, зокрема виявлення фальсифікації м’яса забійних тварин, птиці за оброблення лужними мийнодезінфікуючими засобами; розчинами формальдегіду, оцтової кислоти, пероксиду гідрогену, калію перманганату, натрію гідрокарбонату внаслідок порушення температурних умов та термінів зберігання м’яса забійних тварин, зменшення обсіменіння його мікроорганізмами; порушення технологічних процесів виробництва та обігу м’яса.
Опис: State risk-based control of the safety and quality of meat of slaughter animals during production and circulation is carried out in accordance with the requirements of the legislation [4] and provides for: establishing a dangerous chemical factor, in particular, detecting falsification of meat of slaughter animals, poultry due to processing with alkaline detergents; solutions of formaldehyde, acetic acid, hydrogen peroxide, potassium permanganate, sodium bicarbonate due to violation of temperature conditions and storage periods of meat of slaughter animals, reducing its contamination with microorganisms; violation of technological processes of meat production and circulation.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12822
УДК: 614.31/95:636.5.053
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ryzyk-orijentovanyj_kontrol'.pdf561,13 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.