Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12688
Title: Аналіз безпечності та споживних властивостей масла селянського різних виробників України
Other Titles: Analysis of the safety and consumption properties of peasant oil from different producers of Ukraine
Authors: Момот, Софія Олександрівна
Momot, Sofiia
Лясота, Василь Петрович
Lyasota, Vasily
Keywords: безпечність;санітарно-гігієнічна оцінка;якість;масло солодковершкове;показники масла;фальсифікація;масло;safety;sanitary and hygienic evaluation;quality;sweet butter;oil indicators;falsification;butter
Issue Date: 2023
Publisher: БНАУ
Citation: Момот С.О. Аналіз безпечності та споживних властивостей масла селянського різних виробників України / С.О. Момот, В.П. Лясота // Матеріали Всеукраїнської наук.-практ. конф. магістрантів і молодих дослідників «Наукові пошуки молоді у ХХІ столітті. Актуальні проблеми ветеринарної медицини» (БНАУ, 16 листопада 2023 р.). – Біла Церква, 2023. – С.144-145.
Abstract: Обґрунтовано та експериментально доведено доцільність постійного проведення дослідження якості та безпечності масла селянського різних виробників України. Вивчено органолептичні показники масла; проведено фізико-хімічні дослідження масласолодковершкового; вивчено мікробіологічні показники масла солодковершкового; визначено фальсифікацію масла солодковер-шкового на наявність домішку рослинних олій; розроблено експресний метод визначення фальсифікації масла солодковершкового за використання розчину резорцину в бензолі з масовою часткою 5,0 % та концентрованої хлорводневої кислоти та розроблено науково-практичні рекомендації для виробництва.
Description: The expediency of continuous research has been substantiated and experimentally proven the quality and safety of peasant oil from different producers of Ukraine. The organoleptic indicators of the oil were studied; physico-chemical studies of sweet cream butter were carried out; the microbiological parameters of the oil were studied sweet cream; falsification of licorice cream oil due to the presence of vegetable admixture was determined oil; developed an express method for determining adulteration of licorice oil by use of a solution of resorcinol in benzene with a mass fraction of 5.0% and concentrated hydrochloric acid and developed scientific and practical recommendations for production.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12688
metadata.dc.identifier.udc: 614.31:637.12/.3:619
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
analiz_bezpechnosti.pdf894,48 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.