Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12688
Назва: Аналіз безпечності та споживних властивостей масла селянського різних виробників України
Інші назви: Analysis of the safety and consumption properties of peasant oil from different producers of Ukraine
Автори: Момот, Софія Олександрівна
Momot, Sofiia
Лясота, Василь Петрович
Lyasota, Vasily
Ключові слова: безпечність;санітарно-гігієнічна оцінка;якість;масло солодковершкове;показники масла;фальсифікація;масло;safety;sanitary and hygienic evaluation;quality;sweet butter;oil indicators;falsification;butter
Дата публікації: 2023
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Момот С.О. Аналіз безпечності та споживних властивостей масла селянського різних виробників України / С.О. Момот, В.П. Лясота // Матеріали Всеукраїнської наук.-практ. конф. магістрантів і молодих дослідників «Наукові пошуки молоді у ХХІ столітті. Актуальні проблеми ветеринарної медицини» (БНАУ, 16 листопада 2023 р.). – Біла Церква, 2023. – С.144-145.
Короткий огляд (реферат): Обґрунтовано та експериментально доведено доцільність постійного проведення дослідження якості та безпечності масла селянського різних виробників України. Вивчено органолептичні показники масла; проведено фізико-хімічні дослідження масласолодковершкового; вивчено мікробіологічні показники масла солодковершкового; визначено фальсифікацію масла солодковер-шкового на наявність домішку рослинних олій; розроблено експресний метод визначення фальсифікації масла солодковершкового за використання розчину резорцину в бензолі з масовою часткою 5,0 % та концентрованої хлорводневої кислоти та розроблено науково-практичні рекомендації для виробництва.
Опис: The expediency of continuous research has been substantiated and experimentally proven the quality and safety of peasant oil from different producers of Ukraine. The organoleptic indicators of the oil were studied; physico-chemical studies of sweet cream butter were carried out; the microbiological parameters of the oil were studied sweet cream; falsification of licorice cream oil due to the presence of vegetable admixture was determined oil; developed an express method for determining adulteration of licorice oil by use of a solution of resorcinol in benzene with a mass fraction of 5.0% and concentrated hydrochloric acid and developed scientific and practical recommendations for production.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12688
УДК: 614.31:637.12/.3:619
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
analiz_bezpechnosti.pdf894,48 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.