Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12231
Title: Організація виробництва мармеладу
Other Titles: Marmalade production organization
Authors: Батуріна, Валерія Олексіївна
Baturina, Valeriia
Keywords: мармелад;marmalade;продуктовий розрахунок;food calculation;сировина;raw materials;ягоди;berries;фрукти;fruits;органолептичні показники;organoleptic indicators
Issue Date: 2024
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Батуріна В. О. Організація виробництва мармеладу: кваліфікаційна робота бакалавра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук.керівник С.А. Лесь, асистент. — Біла Церква, 2024. — 42 с.
Abstract: Всі кондитерські вироби класифікуються в різних країнах по-різному, але із погляду технології їх виготовлення можна розділити на п’ять груп: карамель; мармеладно-пастильні; цукерки й халва; шоколад й какао та борошняні кондитерські вироби. Первинною сировиною для виготовлення усіх видів кондитерських виробів являється ціла низка харчових продуктів таких як: цукор, патока, молоко, яйця, жир, мед, горіхи, фрукти, ягоди, борошно, а також й какао-боби, коньяк, кава, лікери тощо. Під час вибору й використання сировини для виготовлення мармеладу досить важливим є дотримання рецептури і якісних стандартів. Якість сировини впливає на кінцевий продукт, й тому важливо обирати й обробляти її із увагою до деталей. Технологія виробництва мармеладних виробів включає кілька ключових етапів, кожен з яких важливий для досягнення високої якості та безпеки продукту. Дотримання стандартів якості та гігієни, а також використання якісних інгредієнтів, є ключовими чинниками успішного виробництва мармеладних виробів.
Description: All confectionery products are classified differently in different countries, but from the point of view of their production technology, they can be divided into five groups: caramel; marmalade lozenges; candies and halva; chocolate and cocoa and flour confectionery. Primary raw materials for the production of all types of confectionery are a number of food products such as: sugar, molasses, milk, eggs, fat, honey, nuts, fruits, berries, flour, as well as cocoa beans, cognac, coffee, liqueurs, etc. When choosing and using raw materials for making marmalade, it is quite important to follow the recipe and quality standards. The quality of raw materials affects the final product, so it is important to select and process them with attention to detail. The production technology of marmalade products includes several key stages, each of which is important for achieving high quality and product safety. Compliance with quality and hygiene standards, as well as the use of quality ingredients, are key factors in the successful production of marmalade products.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12231
metadata.dc.identifier.udc: 664.858
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
orhanizatsiia_vyrobnytstva_marmeladu.pdf480,67 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.