Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12029
Title: Контроль безпечностi м᾽яса птицi у випадку його фальсифiкацiї розчином гiдрокарбонату натрiю
Other Titles: Control of the safety of poultry meat in case of adulteration with sodium bicarbonate solution
Authors: Богатко, Надія Михайлівна
Bogatko, Nadiіa
Мазур, Тетяна Григорівна
Mazur, Tetyana
Букалова, Наталія Володимирівна
Bukalova, Natalia
Богатко, Альона Федорівна
Bogatko, Aliona
Приліпко, Тетяна Миколаївна
Prilipko, Tetiana
Keywords: м'ясо птиці;безпека;якість;ветеринарно-санітарна експертиза м'яса;розчин гiдрокарбонату натрiя;poultry meat;security;quality;veterinary and sanitary examination of meat;sodium bicarbonate solution
Issue Date: 2023
Citation: Контроль безпечностi м᾽яса птицi у випадку його фальсифiкацiї розчином гiдрокарбонату натрiю / Н.М. Богатко, Т.Г. Мазур, Н.В. Букалова та ін. // Матеріали Х щорічної Всеукраїнської наук.-практ. конф. «Наукові читання 2023. Еколого-регіональні проблеми сучасного тваринництва та ветеринарної медицини (16 листопада 2023 р.). - Житомир, 2023. – С.234-236.
Abstract: Одним із передумов отримання безпечного та якісного м᾽яса птиці є здійснення ризик-орієнтованого контролю щодо виявлення фальсифікації харчових продуктів на різних стадіях їх виробництва, зберігання й обігу м’яса птиці, а саме виявлення та попередження хімічного небезпечного чинника при застосуванні системи VACCP та TACCP. Також за виробництва та обігу м’яса птиці актуальним є застосування постійно діючих процедур – GMP (належна виробнича практика), GНP (належна гігієнічна практика) та GLP (належна лабораторна практика) (Регламент ЄС №625/2017, 2019; Стибель & Сімонов, 2018).
Description: One of the prerequisites obtaining safe and high-quality poultry meat is the implementation of risk-oriented control over detection falsification of food products at their various stages production, storage and circulation of poultry meat, namely detection and prevention of a chemical hazard when applying the VACCP and TACCP system. It is also relevant for the production and circulation of poultry meat application of permanent procedures - GMP (good manufacturing practice), GNP (good hygienic practice) and GLP (good laboratory practice) (EU Regulation No. 625/2017, 2019; Stybel & Simonov, 2018).
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12029
metadata.dc.identifier.udc: 614.31:637.5
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
kontrol'_bezpechnosti.pdf349,21 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.