Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12029
Назва: Контроль безпечностi м᾽яса птицi у випадку його фальсифiкацiї розчином гiдрокарбонату натрiю
Інші назви: Control of the safety of poultry meat in case of adulteration with sodium bicarbonate solution
Автори: Богатко, Надія Михайлівна
Bogatko, Nadiіa
Мазур, Тетяна Григорівна
Mazur, Tetyana
Букалова, Наталія Володимирівна
Bukalova, Natalia
Богатко, Альона Федорівна
Bogatko, Aliona
Приліпко, Тетяна Миколаївна
Prilipko, Tetiana
Ключові слова: м'ясо птиці;безпека;якість;ветеринарно-санітарна експертиза м'яса;розчин гiдрокарбонату натрiя;poultry meat;security;quality;veterinary and sanitary examination of meat;sodium bicarbonate solution
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Контроль безпечностi м᾽яса птицi у випадку його фальсифiкацiї розчином гiдрокарбонату натрiю / Н.М. Богатко, Т.Г. Мазур, Н.В. Букалова та ін. // Матеріали Х щорічної Всеукраїнської наук.-практ. конф. «Наукові читання 2023. Еколого-регіональні проблеми сучасного тваринництва та ветеринарної медицини (16 листопада 2023 р.). - Житомир, 2023. – С.234-236.
Короткий огляд (реферат): Одним із передумов отримання безпечного та якісного м᾽яса птиці є здійснення ризик-орієнтованого контролю щодо виявлення фальсифікації харчових продуктів на різних стадіях їх виробництва, зберігання й обігу м’яса птиці, а саме виявлення та попередження хімічного небезпечного чинника при застосуванні системи VACCP та TACCP. Також за виробництва та обігу м’яса птиці актуальним є застосування постійно діючих процедур – GMP (належна виробнича практика), GНP (належна гігієнічна практика) та GLP (належна лабораторна практика) (Регламент ЄС №625/2017, 2019; Стибель & Сімонов, 2018).
Опис: One of the prerequisites obtaining safe and high-quality poultry meat is the implementation of risk-oriented control over detection falsification of food products at their various stages production, storage and circulation of poultry meat, namely detection and prevention of a chemical hazard when applying the VACCP and TACCP system. It is also relevant for the production and circulation of poultry meat application of permanent procedures - GMP (good manufacturing practice), GNP (good hygienic practice) and GLP (good laboratory practice) (EU Regulation No. 625/2017, 2019; Stybel & Simonov, 2018).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12029
УДК: 614.31:637.5
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
kontrol'_bezpechnosti.pdf349,21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.