Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12029
Назва: | Контроль безпечностi м᾽яса птицi у випадку його фальсифiкацiї розчином гiдрокарбонату натрiю |
Інші назви: | Control of the safety of poultry meat in case of adulteration with sodium bicarbonate solution |
Автори: | Богатко, Надія Михайлівна Bogatko, Nadiіa Мазур, Тетяна Григорівна Mazur, Tetyana Букалова, Наталія Володимирівна Bukalova, Natalia Богатко, Альона Федорівна Bogatko, Aliona Приліпко, Тетяна Миколаївна Prilipko, Tetiana |
Ключові слова: | м'ясо птиці;безпека;якість;ветеринарно-санітарна експертиза м'яса;розчин гiдрокарбонату натрiя;poultry meat;security;quality;veterinary and sanitary examination of meat;sodium bicarbonate solution |
Дата публікації: | 2023 |
Бібліографічний опис: | Контроль безпечностi м᾽яса птицi у випадку його фальсифiкацiї розчином гiдрокарбонату натрiю / Н.М. Богатко, Т.Г. Мазур, Н.В. Букалова та ін. // Матеріали Х щорічної Всеукраїнської наук.-практ. конф. «Наукові читання 2023. Еколого-регіональні проблеми сучасного тваринництва та ветеринарної медицини (16 листопада 2023 р.). - Житомир, 2023. – С.234-236. |
Короткий огляд (реферат): | Одним із передумов отримання безпечного та якісного м᾽яса птиці є здійснення ризик-орієнтованого контролю щодо виявлення фальсифікації харчових продуктів на різних стадіях їх виробництва, зберігання й обігу м’яса птиці, а саме виявлення та попередження хімічного небезпечного чинника при застосуванні системи VACCP та TACCP. Також за виробництва та обігу м’яса птиці актуальним є застосування постійно діючих процедур – GMP (належна виробнича практика), GНP (належна гігієнічна практика) та GLP (належна лабораторна практика) (Регламент ЄС №625/2017, 2019; Стибель & Сімонов, 2018). |
Опис: | One of the prerequisites obtaining safe and high-quality poultry meat is the implementation of risk-oriented control over detection falsification of food products at their various stages production, storage and circulation of poultry meat, namely detection and prevention of a chemical hazard when applying the VACCP and TACCP system. It is also relevant for the production and circulation of poultry meat application of permanent procedures - GMP (good manufacturing practice), GNP (good hygienic practice) and GLP (good laboratory practice) (EU Regulation No. 625/2017, 2019; Stybel & Simonov, 2018). |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12029 |
УДК: | 614.31:637.5 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
kontrol'_bezpechnosti.pdf | 349,21 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.