Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11106
Title: Продуктивність форм
Other Titles: Productivity of forms
Authors: Карпук, Леся Михайлівна
Karpuk, Lesia
Keywords: буряки цукрові;диплоїди;триплоїди;sugar beets;diploids;triploids
Issue Date: 2017
Publisher: The Ukrainian Farmer
Abstract: Розрахунки максимальної врожайності з урахуванням запасів продуктивної вологи разом опадами протягом вегетаційного періоду роки проведення дослідів показали, що вона може бути в межах 58,3-60,0 т/га. На формування врожайності культури істотно впливає, поряд із достатнім забезпеченням рослин вологою, й біологічна форма цукрових буряків. У зоні нестійкого зволоження використання для сівби диплоїдних гібридів забезпечує рівномірне наростання маси коренеплодів приросту цукристості. Використання для сівби триплоїдних гібридів забезпечує вищу врожайність коренеплодів і підвищені показники технологічних якостей, ю впливають на кінцевий вихід цукру а заводі. Calculations of the maximum yield taking into account the reserves of productive moisture together with precipitation during the growing season during the years of experiments showed that it can be in the range of 58.3-60.0 t/ha. The biological form of sugar beets has a significant effect on the formation of crop yield, along with sufficient supply of moisture to plants. In the zone of unstable moisture, the use of diploid hybrids for sowing ensures a uniform increase in the mass of root crops and an increase in sugar content. The use of triploid hybrids for sowing ensures a higher yield of root crops and increased indicators of technological qualities, which affect the final yield of sugar at the plant.
Description: Карпук Л.М. Продуктивність форм / Л.М. Карпук // The Ukrainian Farmer. - 2017. - №8(92). - С.124-125.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11106
Appears in Collections:Інші публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Продуктивність форм.pdf1,36 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.