Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11106
Назва: Продуктивність форм
Інші назви: Productivity of forms
Автори: Карпук, Леся Михайлівна
Karpuk, Lesia
Ключові слова: буряки цукрові;диплоїди;триплоїди;sugar beets;diploids;triploids
Дата публікації: 2017
Видавництво: The Ukrainian Farmer
Короткий огляд (реферат): Розрахунки максимальної врожайності з урахуванням запасів продуктивної вологи разом опадами протягом вегетаційного періоду роки проведення дослідів показали, що вона може бути в межах 58,3-60,0 т/га. На формування врожайності культури істотно впливає, поряд із достатнім забезпеченням рослин вологою, й біологічна форма цукрових буряків. У зоні нестійкого зволоження використання для сівби диплоїдних гібридів забезпечує рівномірне наростання маси коренеплодів приросту цукристості. Використання для сівби триплоїдних гібридів забезпечує вищу врожайність коренеплодів і підвищені показники технологічних якостей, ю впливають на кінцевий вихід цукру а заводі. Calculations of the maximum yield taking into account the reserves of productive moisture together with precipitation during the growing season during the years of experiments showed that it can be in the range of 58.3-60.0 t/ha. The biological form of sugar beets has a significant effect on the formation of crop yield, along with sufficient supply of moisture to plants. In the zone of unstable moisture, the use of diploid hybrids for sowing ensures a uniform increase in the mass of root crops and an increase in sugar content. The use of triploid hybrids for sowing ensures a higher yield of root crops and increased indicators of technological qualities, which affect the final yield of sugar at the plant.
Опис: Карпук Л. Продуктивність форм (2017). The Ukrainian Farmer. 8(92). 124-125.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11106
Розташовується у зібраннях:Інші публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Продуктивність форм.pdf1,36 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.