Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9836
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСрібна, Ірина Марківна-
dc.contributor.authorSribna, irina-
dc.date.accessioned2024-02-09T08:23:39Z-
dc.date.available2024-02-09T08:23:39Z-
dc.date.issued2006-
dc.identifier.citationСрібна І.М. Господарсько-біологічна оцінка сортів і прийомів вирощування капусти брюссельської в лісостепу України /автореф.дисерт. К.:2006uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9836-
dc.descriptionAnalysis of literature sources and practical experience show the growing interest of the population in expanding not only the traditional assortment of vegetable crops, but also new species that can be used in vegetable growing. Humans have mastered an extremely small amount of species diversity of the plant world, which does not exceed 0.2-0.3% (Sych Z.D., 2005). An urgent requirement of the time is the need to introduce new types of vegetable plants and approaches to their cultivation technologies. This is possible thanks to the cultivation of rare crops, the assortment of which can be successfully supplemented with Brussels sprouts. Its heads contain valuable organic compounds: carbohydrates, fats, fiber, enzymes, carotene. Compared to other types of cabbage, it is the record holder for the content of protein, vitamin C, potassium salts, magnesium, and iron.uk_UA
dc.description.abstractАналіз джерел літератури і практичний досвід свідчать про зростання зацікавленості населення до розширення не лише традиційного сортименту овочевих культур, а й нових видів, які можна використовувати в овочівництві. Людиною освоєна надзвичайно мала кількість видового різноманіття рослинного світу, яка не перевищує 0,2-0,3 % (Сич З.Д., 2005). Актуальною вимогою часу є необхідність впровадження нових видів овочевих рослин і підходів до технологій їх вирощування. Це можливе завдяки вирощуванню малопоширених культур, асортимент яких з успіхом може доповнити капуста брюссельська. Її головочки містять цінні органічні сполуки: вуглеводи, жири, клітковину, ферменти, каротин. Порівняно з іншими видами капусти вона є рекордсменом за вмістом білку, вітаміну С, солей калію, магнію, заліза.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherRb]duk_UA
dc.subjectкапуста брюссельськаuk_UA
dc.subjectоцінкаuk_UA
dc.subjectсортuk_UA
dc.subjectприйомuk_UA
dc.subjectвирощуванняuk_UA
dc.subjectстрокuk_UA
dc.subjectсхемаuk_UA
dc.subjectBrussels sproutsuk_UA
dc.subjectvarietyuk_UA
dc.subjectassessmentuk_UA
dc.subjectschemeuk_UA
dc.subjectcultivationuk_UA
dc.titleГосподарсько-біологічна оцінка сортів і прийомів вирощування капусти брюссельської в лісостепу Україниuk_UA
dc.title.alternativeEconomic and biological assessment of varieties and methods of growing Brussels sprouts in the forest-steppe of Ukraineuk_UA
dc.typeАвторефератuk_UA
dc.identifier.udc635.36:631.526.3 (477.41)uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
aref.rtf.pdf641,26 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.