Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9117
Title: | Застосування принципів HАССP під час виробництва молочних десертів з комбінованим складом сировини |
Other Titles: | Application of HACCP principles during the production of dairy desserts combined composition of raw materials |
Authors: | Романчук, Ірина Олегівна Romanchuk, Irina Рудакова, Тетяна Василівна Rudakova, Tetiana Мінорова, Антоніна Володимирівна Minorova, Antonina Моісеєва, Людмила Олексіївна Moiseeva, Liudmyla Крушельницька, Наталя Леонідівна Krushelnytska, Natalia Наріжний, Сергій Анатолійович Narizhniy, Serhiy |
Keywords: | біологічні і хімічні потенційні небезпеки;критичні точки контролю;екобезпека;biological and chemical potential hazards;critical control points;eco-safety |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | НУХТ |
Citation: | Застосування принципів HАССP під час виробництва молочних десертів з комбінованим складом сировини / Т. В. Рудакова, І. О. Романчук, А. В. Мінорова та ін. // Тренди Lean-виробництва та пакування харчової продукції: матеріали 12-ї Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції ( НУХТ, 20 вересня 2023 р.) .– Київ, 2023 .– С. 115 – 120. |
Abstract: | В результаті проведених досліджень було реалізовано принципи системи НАССР, складено перелік біологічних і хімічних потенційних небезпек та визначено 5 критичних точок контролю в технологічному процесі пудингу і крему. Показано, що система НАССР забезпечує організований підхід до виявлення та усунення потенційних небезпек під час виробництва молочних десертів з комбінованим складом сировини. Впровадження розробленої системи НАССР на підприємстві дозволить отримати готовий продукт із стабільною якістю та безпечністю, що, в свою чергу, підвищить його конкурентоздатність на вітчизняному ринку та гарантуватиме екобезпеку для споживачів. |
Description: | As a result of the conducted research, the principles of the HACCP system were implemented, a list of biological and chemical potential hazards was compiled, and 5 critical control points in the technological process of pudding and cream were determined. It is shown that the HACCP system provides an organized approach to identifying and eliminating potential hazards during the production of dairy desserts with a combined composition of raw materials. Implementation of the developed HACCP system at the enterprise will allow obtaining a finished product with stable quality and safety, which, in turn, will increase its competitiveness on the domestic market and guarantee eco-safety for consumers. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9117 |
ISBN: | 978-966-612-302-5 |
metadata.dc.identifier.udc: | 637.18 |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Zastosuvannia_pryntsypiv.pdf | 1,85 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.