Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7429
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКалініна, Галина Петрівна-
dc.contributor.authorKalinina, Galina-
dc.contributor.authorЗагоруй, Людмила Петрівна-
dc.contributor.authorZagoruy, Ludmila-
dc.contributor.authorГребельник, Оксана Петрівна-
dc.contributor.authorHrebelnyk, Oksana-
dc.contributor.authorРоль, Наталія Валеріївна-
dc.contributor.authorRol, Nataliia-
dc.date.accessioned2022-05-09T18:49:30Z-
dc.date.available2022-05-09T18:49:30Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationНасіння амаранту – біологічно цінна добавка у технології молочних продуктів / Г. П. Калініна, Л. П. Загоруй, О. П. Гребельник, Н. В. Роль // Multidisciplinary academic notes. Science research and practices: Proceedings of the ХV International Scientific and Practical Conference (April 19 – 22, 2022) .- Madrid, 2022 .- P. 657–660. DOI: 10.46299/ISG.2022.1.15uk_UA
dc.identifier.isbn978-966-8219-85-6-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7429-
dc.descriptionThe chemical composition, including the amino acid composition of proteins and the nutritional value of amaranth seeds, was studied in comparison with legumes. Amaranth seeds in the form of meal or flour in terms of its chemical composition is promising for further research into its use in dairy products. As amaranth protein is close in composition and digestibility to breast milk proteins, this will make it possible to adjust the protein composition of products with a combined composition of raw materials and improve the nutritional structure of the population, and unsaturated and essential fatty acids contained in amaranth oil will help increase the biological value of amaranth-enriched dairy products.uk_UA
dc.description.abstractВивчено хімічний склад, у тому числі амінокислотний склад білків та поживну цінність насіння амаранту, у порівнянні з зернобобовими культурами. Насіння амаранту у вигляді шроту чи борошна з точки зору його хімічного складу є перспективним для подальших досліджень його використання у молочних продуктах. Оскільки білок амаранту наближається за складом та засвоюваністю до білків материнського молока, це дасть можливість відкоригувати білковий склад продуктів з комбінованим складом сировини та поліпшити структуру харчування населення, а ненасичені та незамінні жирні кислоти, що містяться в олії амаранту, сприятимуть підвищенню біологічної цінності збагачених амарантом молочних продуктівuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectнасіння амарантуuk_UA
dc.subjectшрот та борошно амарантуuk_UA
dc.subjectамінокислотний склад білкуuk_UA
dc.subjectпоживна цінністьuk_UA
dc.subjectamaranth seedsuk_UA
dc.subjectamaranth meal and flouruk_UA
dc.subjectamino acid compositionuk_UA
dc.subjectсемена амарантаuk_UA
dc.subjectшрот и мука амарантаuk_UA
dc.subjectаминокислотный состав белкаuk_UA
dc.subjectпитательная ценностьuk_UA
dc.titleНасіння амаранту – біологічно цінна добавка у технології молочних продуктівuk_UA
dc.title.alternativeAmaranth seeds are a biologically valuable additive in dairy technologyuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc637.12/.3:635.65uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Nasinnia_amarantu.pdf1,33 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.