Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/699
Назва: Оптимальні гідродинамічні режими роботи роторно-вихрового емульсора при обробці сиркових мас
Інші назви: Optimal hydrodynamic modes of processing in rotor-vortex emulsifier at the production of the curd product
Автори: Шинкарик, Марія Миколаївна
Shynkaryk, Maria
Ворощук, Віктор Ярославович
Voroshchuk, Viktor
Наріжний, Сергій Анатолійович
Narizhniy, Serhiy
Єресько, Георгій Олексійович
Yeres'ko, Heorgiy
Рудакова, Тетяна Василівна
Rudakova, Tetiana
Ключові слова: роторно-вихровий емульсор;потужність;сиркові маси;оптимальні гідродинамічні режими;rotor-vortex emulsifier;power;curd pastes;optimal hydrodynamic modes;роторно-вихревой эмульсор;мощность;творожные массы;оптимальные гидродинамические режимы
Дата публікації: 22-гру-2016
Короткий огляд (реферат): Проаналізовано особливості застосування технологічного обладнання для виробництва сиркових мас. Запропоновано критерії оцінки оброблення сиркових мас у роторно-вихрових емульсорах, зокрема: енергетичний параметр (витрати потужності на обробку 1 кг маси), технологічний параметр (скорочення тривалості обробки маси), якісний параметр (забезпечення структури і рівномірної концентрації продукту). Підібрано методики та обладнання для дослідження реологічних характеристик, мікроструктури сиркової маси та визначення використаної потужності при гідродинамічному обробленні у роторно-вихровому емульсорі. На базі комп’ютерної керуючої системи розроблено експериментальний стенд для дослідження гідродинамічних режимів роботи емульсора. У процесі досліджень при різних значеннях частоти обертання ротора встановлено вплив способу дозування сиру кисломолочного в рідинну фракцію на споживання потужності та на якість механічної обробки сиркових мас в роторно-вихровому емульсорі. Досліджено зміну мікроструктури сиркової маси в процесі оброблення у роторно-вихровому емульсорі. Встановлено оптимальні гідродинамічні режими роботи роторно-вихрових емульсорів. Authors analyzed the features of technological equipment applied for the curd pastes production. Criteria for estimating the processing of the curd pastes in rotor-vortex emulsifiers, such as: the power parameter (the need of power for processing 1 kg of curd pastes), the technological parameter (the reduction of curd pastes processing duration), the quality parameter (providing the structure and the concentration evenness of curd pastes were proposed). Authors chose methodologies and equipment for the research of rheological characteristics, microstructure of curd pastes and determination of the power used for hydrodynamic processing in the rotor-vortex emulsifier. Authors made a computer-assisted experimental device for the research of hydrodynamic modes of the emulsifier operations. They investigated the influence of method of the dosage of curd, on the need of power, and on the treatment of the curd pastes in rotor-vortex emulsifier at the different values of rotor rotation frequency. Authors investigated the change of microstructure of the curd pastes during processing in the rotor-vortex emulsifier. They found the optimal hydrodynamic modes of operations of rotor-vortex emulsifiers. Проанализированы особенности применения технологического оборудования для производства творожных масс. Предложены критерии оценки обработки творожных масс в роторно-вихревых эмульсорах, в частности: энергетический параметр (затраты мощности на обработку 1 кг массы), технологический параметр (сокращение продолжительности обработки массы), качественный параметр (обеспечение структуры и равномерной концентрации продукта). Подобраны методики и оборудование для исследования реологических характеристик, микроструктуры творожной массы и определения использованной мощности при гидродинамической обработке в роторно-вихревом эмульсоре. На базе компьютерной управляющей системы разработан экспериментальный стенд для исследования гидродинамических режимов работы эмульсора. В процессе исследований при различных значениях частоты вращения ротора установлено влияние способа дозирования творога в жидкостную фракцию на потребление мощности и на механическую обработку творожных масс в роторно-вихревом эмульсоре. Исследовано изменение микроструктуры творожной массы в процессе обработки в роторно-вихревом эмульсоре. Установлены оптимальные гидродинамические режимы работы роторно-вихревых эмульсоров.
Опис: Оптимальні гідродинамічні режими роботи роторно-вихрового емульсора при обробці сиркових мас / М.М. Шинкарик, В.Я. Ворощук, С.А. Наріжний та ін. // Продовольчі ресурси : зб. наук. пр. / НААН України; Ін-т прод. ресурсів НААН України. – Луцьк, 2016.- №7 – С. 117-124.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/699
ISBN: ISBN 978-617-7129-53-9
УДК: УДК 637.024
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Optumalni_gidro.pdf395,24 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.