Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/639
Назва: Технічні культури Модуль 5. Прядивні культури
Інші назви: Technical cultures Module 5. Spinning cultures
Автори: Качан, Леся Михайлівна
Kachan, Lesya
Городецький, Олександр Степанович
Gorodetskyi, Olexandr
Ключові слова: прядивні культури;прядильные культуры;spice cultures;льон;лен;flax;коноплі;конопля;hemp;бавовник;хлопок;cotton;ботанічна характеристика;биологические особенности;botanical characteristic;елементи технології;элементы технологии;technology elements
Дата публікації: 2015
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Короткий огляд (реферат): Прядивні культури належать до групи рослин технічного використання. Вони забезпечують текстильну промисловість незамінною сировиною – волокном. Прядильні культури вирощують для виробництва рослинних волокон різного побутового і технічного призначення. З нього виготовляють шпагати, мотузки, морські канати, рибальські та спортивні сітки, кінську збрую, штучну шкіру, нитки, целулоїд тощо.Прядильные культуры относятся к группе растений технического использования. Они обеспечивают текстильную промышленность незаменимым сырьем – волокном. Прядильные культуры выращивают для производства растительных волокон различного бытового и технического назначения. Из него изготавливают шпагаты, веревки, морские канаты, рыболовные и спортивные сетки, конскую сбрую, искусственную кожу, нитки, целлулоид и др. Spinning crops belong to a group of plants of technical use. They provide the textile industry with an indispensable raw material - fiber. Spinning crops are grown for the production of vegetable fibers of various household and technical purposes. From it are made twines, ropes, sea ropes, fishing and sports nets, horse harness, artificial leather, yarn, celluloid, etc.
Опис: Технічні культури. Модуль 5. Прядивні культури: методичні вказівки до проведення лабораторно-практичних і самостійних занять студентами агробіотехнологічного факультету за кредитно-модульною системою навчання / укл. Л.М. Качан, О.С.Городецький – Біла Церква, 2015. – 70 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/639
Розташовується у зібраннях:Навчальні видання

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
spice_ cultures прядивні.pdf235,44 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.