Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/639
Title: Технічні культури Модуль 5. Прядивні культури
Other Titles: Technical cultures Module 5. Spinning cultures
Authors: Качан, Леся Михайлівна
Kachan, Lesya
Городецький, Олександр Степанович
Gorodetskyi, Olexandr
Keywords: прядивні культури;прядильные культуры;spice cultures;льон;лен;flax;коноплі;конопля;hemp;бавовник;хлопок;cotton;ботанічна характеристика;биологические особенности;botanical characteristic;елементи технології;элементы технологии;technology elements
Issue Date: 2015
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Abstract: Прядивні культури належать до групи рослин технічного використання. Вони забезпечують текстильну промисловість незамінною сировиною – волокном. Прядильні культури вирощують для виробництва рослинних волокон різного побутового і технічного призначення. З нього виготовляють шпагати, мотузки, морські канати, рибальські та спортивні сітки, кінську збрую, штучну шкіру, нитки, целулоїд тощо.Прядильные культуры относятся к группе растений технического использования. Они обеспечивают текстильную промышленность незаменимым сырьем – волокном. Прядильные культуры выращивают для производства растительных волокон различного бытового и технического назначения. Из него изготавливают шпагаты, веревки, морские канаты, рыболовные и спортивные сетки, конскую сбрую, искусственную кожу, нитки, целлулоид и др. Spinning crops belong to a group of plants of technical use. They provide the textile industry with an indispensable raw material - fiber. Spinning crops are grown for the production of vegetable fibers of various household and technical purposes. From it are made twines, ropes, sea ropes, fishing and sports nets, horse harness, artificial leather, yarn, celluloid, etc.
Description: Технічні культури. Модуль 5. Прядивні культури: методичні вказівки до проведення лабораторно-практичних і самостійних занять студентами агробіотехнологічного факультету за кредитно-модульною системою навчання / укл. Л.М. Качан, О.С.Городецький – Біла Церква, 2015. – 70 с.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/639
Appears in Collections:Навчальні видання

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
spice_ cultures прядивні.pdf235,44 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.