Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5654
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПлівачук, Олена Павлівна-
dc.contributor.authorPlivachuk, Olena-
dc.contributor.authorДимань, Тетяна Миколаївна-
dc.contributor.authorDyman, Tatyana-
dc.date.accessioned2021-02-09T18:50:35Z-
dc.date.available2021-02-09T18:50:35Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationПлівачук О. П. Вплив комплексних генотипів капа-казеїну, бета-лактоглобуліну та пролактину на склад та технологічні властивості молока корів української чорно-рябої молочної породи / О. П. Плівачук, Т. М. Димань // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Тваринництво. - 2016. - Вип. 5. - С. 85-89.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5654-
dc.descriptionThe effect of phenotypic combination of κ-CN, β-Lg and PRL genetic variants on chemical content and technological properties of milk from cows of Ukrainian Black-and-White Dairy breed have been studied. The highest milk yield was in the group of animals which complex genotype contained homozygote AA on each gene. The highest fat content was in milk from cows with genotypes κ-CN АА/β-LG АВ/PRL GG и κ-CN АА/β-LG ВВ/PRL GG. The highest levels of protein and casein as well as shortest rennet coagulation time were observed in groups of animals with allele κ-CN В in their complex genotype. This is consistent with data of other authors. Milk from cows with genotype κ-CN АВ/β-LG ВВ/PRL GG had the most favorable properties for cheese making. The frequency of this genotype is 9 %.uk_UA
dc.description.abstractДосліджено вплив фенотипічної комбінації генетичних варіантів κ-CN, β-Lg та PRL на склад та технологічні властивості молока корів української чорно-рябої молочної породи. Найвищі надої мала група тварин, комплексний генотип яких складався з гомозигот АА за всіма генами. Найвищою жирністю характеризувалось молоко корів з генотипами κ-CN АА/β-LG АВ/PRL GG та κ-CN АА/β-LG ВВ/PRL GG. Найвищі показники вмісту білка, казеїну, а також найкоротшу тривалість сичужного зсідання спостерігали у групах тварин, у комплексному генотипі яких містився алель В гена κ-CN, що узгоджується з даними інших авторів. У дослідженому стаді найбільш сприятливі показники для сироваріння мало молоко корів з генотипом κ-CN АВ/β-LG ВВ/PRL GG, його частота становила 9 %.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherСумський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectкомплексний генотипuk_UA
dc.subjectκ-CNuk_UA
dc.subjectβ-Lguk_UA
dc.subjectPRLuk_UA
dc.subjectмолочна продуктивністьuk_UA
dc.subjectсклад молокаuk_UA
dc.subjectсиропридатністьuk_UA
dc.subjectтермостабільністьuk_UA
dc.subjectcomplex genotypeuk_UA
dc.subjectmilk yielduk_UA
dc.subjectmilk contentuk_UA
dc.subjectcheese-making propertiesuk_UA
dc.subjectheat stabilityuk_UA
dc.titleВплив комплексних генотипів капа-казеїну, бета-лактоглобуліну та пролактину на склад та технологічні властивості молока корів української чорно-рябої молочної породиuk_UA
dc.title.alternativeInfluence of composite kappa-casein, betalactoglobulin and prolactin genotypes on composition and technological properties of milk of ukrainian black-and-white dairy cattleuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.2.034:636.2.082.2uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vplyv_kompleksnykh.pdf1,06 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.