Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4092
Назва: Біологічна цінність молока кіз
Інші назви: The biological value of goat milk
Автори: Пірова, Людмила Вікторовна
Pirova, Liudmyla
Ключові слова: хімічний і біохімічний склад;біологічна і харчова цінність;козине молоко;chemical and biochemical composition;biological and nutritional value;goat's milk
Дата публікації: 2013
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Пірова Л.В. Біологічна цінність молока кіз / Л.В. Пірова // Екотрофологія. Прогрес, проблеми, перспективи екологічно безпечного виробництва: матеріали IV Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 10-річчю кафедри екотрофології БНАУ. – Біла Церква, 2013 .– С.104-105.
Короткий огляд (реферат): На основі сучасних узагальнених літературних даних хімічного і біохімічного складу та властивостей визначено якісні властивості, біологічну і харчову цінність козиного молока порівняно з коров’ячим і жіночим молоком, оскільки коров’яче молоко є основною сировиною для виробництва молочних продуктів, а жіноче молоко містить всі необхідні поживні речовини в оптимальному співвідношенні і в легкозасвоюваній формі, необхідні для організму дитини. Встановлено, що козине молоко має низкупереваг порівняно зкоров’ячим молоком. Належний розвиток галузі козівництва, яку інтенсивно використовують не тільки в розвинутих країнах Європи, а й у багатьох країнах світу, може стати одним із резервів поповнення продовольчого достатку нашої країни.
Опис: On the basis of modern generalized literature data on chemical and biochemical composition and properties, the qualitative properties, biological and nutritional value of goat's milk compared to cow's and female's milk are determined, since cow's milk is the main raw material for milk production, and female milk contains all the necessary milk. nutrients in the optimum ratio and in the easily digestible form necessary for the body of the child. Goat milk has been found to have a number of advantages over cow's milk. Proper development of the goat industry, which is intensively used not only in developed countries of Europe, but also in many countries of the world, can become one of the reserves of replenishment of our country's food wealth.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4092
УДК: 637.12’639:637.12.04/07
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
biologichna_tsinnist.pdf228,75 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.