Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3256
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorVovkohon, Alina-
dc.contributor.authorВовкогон, Аліна Григорівна-
dc.contributor.authorNadtochii, Valentyna-
dc.contributor.authorНадточій, Валентина Миколаївна-
dc.contributor.authorHrebelnyk, Oksana-
dc.contributor.authorГребельник, Оксана Петрівна-
dc.contributor.authorFedoruk, Nataliya-
dc.contributor.authorФедорук, Наталія Миколаївна-
dc.contributor.authorMerzlova, Halina-
dc.contributor.authorМерзлова, Галина Вікторівна-
dc.contributor.authorKalinina, Halina-
dc.contributor.authorКалініна, Галина Петрівна-
dc.contributor.authorKachan, Anatoliy-
dc.contributor.authorКачан, Анатолій Дмитрович-
dc.date.accessioned2019-12-17T12:03:44Z-
dc.date.available2019-12-17T12:03:44Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationFeatures of the HACCP plan development of the curd production / A.H.Vovkogon, S.V. Merzlov, V. M. Nadtochii and other // Eurasian Journal of Analytical Chemistry. – 2018. – 13 (3). – P. 216 – 223.uk_UA
dc.identifier.issnISSN: 1306 - 3057-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3256-
dc.descriptionАнотація: Передумови: Впровадження системи НАССР у виробництво сиру кисломолочного є ефективним інструментом забезпечення безпеки молочного продукту. Опис готової продукції виконано відповідно до вимог ДСТУ 4554 : 2006 «Сир. Технічні характеристики». Матеріали та методи: Під час переробки та розробки плану НАССР з виробництва сиру кисломолочного відповідно до принципів НАССР, дотримувалися положень та рекомендацій державних стандартів: ДСТУ 4161 : 2003 «Системи управління безпекою харчових продуктів. Вимоги » (Стаття 21. Вимоги до використання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи НАССР). Результати: Для всіх продуктів, що є предметом системи НАССР, необхідно створити схему виробничого (технологічного) процесу - блок-схему. Виробничий процес - це сукупність взаємопов'язаних операцій та діяльності з моменту надходження сировини до доставлення готової продукції споживачеві. Висновки: Розробка та реалізація плану НАССР з виробництва сиру кисломолочного забезпечить українським молокопереробним підприємствам низку переваг: підвищення безпеки та якості сиру кисломолочного; підтвердження відповідності продукту нормативній та технічній документації; можливість реалізації молочного продукту на європейському ринку.uk_UA
dc.description.abstractAbstract: Background: The introduction of the HACCP system into the production of curd is an effective tool for ensuring the safety of the dairy product. The description of the finished product has been carried out in accordance with the requirements of DSTU 4554 : 2006 «Curd. Specifications». Materials and Methods: Under the processing and development of the HACCP plan for the production of curds in accordance with the principles of HACCP, the provisions and recommendations of the state standards were followed: DSTU 4161 : 2003 «Safety Management Systems for Food Products. Requirements» (Article 21. Requirements for the use of constantly operating procedures based on the principles of the HACCP system). Results: For all products that are the subject of the HACCP system, it is necessary to create a scheme of production (technological) process - block diagram. The production process is a set of interconnected operations and activities from the moment of material resources receiving to the delivery of finished products to the consumer. Conclusions: The development and implementation of the HACCP plan for the production of curds will provide Ukrainian dairy processing enterprises with a number of benefits: improving of the safety and quality of curds; confirmation of the product’s conformity with normative and technical documentation; possibility to realize dairy product at the European market.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherMoment Publicationsuk_UA
dc.subjectHACCP planuk_UA
dc.subjectcurduk_UA
dc.subjectsafetyuk_UA
dc.subjectbiological hazardsuk_UA
dc.subjectchemical hazardsuk_UA
dc.subjectphysical hazardsuk_UA
dc.subjectcritical control points (CCP).uk_UA
dc.subjectплан НАССРuk_UA
dc.subjectсир кисломолочнийuk_UA
dc.subjectбезпечністьuk_UA
dc.subjectбіологічні небезпекиuk_UA
dc.subjectхімічні небезпекиuk_UA
dc.subjectфізичні небезпекиuk_UA
dc.subjectкритичні точки контролюuk_UA
dc.titleFeatures of the HACCP plan development of the curd productionuk_UA
dc.title.alternativeОсобливості розробки плану HACCP виробництва сиру кисломолочногоuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc637.3uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Features_ of_ the_ HAC.pdf302,42 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.