Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/314
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorНадточій, Валентина Миколаївна-
dc.contributor.authorNadtochii, Valentyna-
dc.date.accessioned2018-03-21T12:22:12Z-
dc.date.available2018-03-21T12:22:12Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.issn2310-9289-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/314-
dc.descriptionНадточій В.М. Якісні показники йогурту залежно від тривалості зберігання / В.М. Надточій // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: збірник наукових праць. – Біла Церква, 2014. – Вип. 1 (110). – С. 27–32.uk_UA
dc.description.abstractДосліджено хімічний склад, органолептичні і фізико-хімічні показники та реологічні і синерезисні властивості йогурту різних виробників: ТОВ «Білоцерківський молочний комбінат», ПАТ «Галактон» і ПАТ «ЖЛК-Україна» на 2-, 7-, 10-, 14-, 18-й день зберігання продукту. На 14-й день терміну зберігання встановили зміну органолептичних показників та підвищення титрованої кислотності в йогурті. У йогурті ПАТ «Галактон» спостерігали рідку консистенцію з вираженим газоутворенням. Також найвищі показники умовної в’язкості (25 с) та ступеня синерезису (83 %) спостерігали у кінці терміну зберігання в йогурті від виробника ПАТ «Галактон». До основних факторів, які впливають на органолептичні та структурно-механічні властивості йогурту відносять спосіб та технологічні режими виробництва, вид та активність бактеріальної закваски. The chemical composition, organoleptic and physicochemical parameters, rheological and syneresis properties of yoghurt of various producers have been studied: OOO Belotserkovsky Dairy Plant, PJSC Galakton and PJSC ZhLK-Ukraine for 2, 7, 10, 14, The 18th day of product storage. On the 14th day of shelf life, a change in the organoleptic parameters and an increase in the titrated acidity in yoghurt were established. In yogurt, PJSC "Galakton" observed a liquid consistency with pronounced gas formation. Also high viscosity (25 s) and degree of syneresis (83%) were observed at the end of the shelf life in yogurt from the manufacturer of OJSC Galakton. The main factors that affect the organoleptic and structural and mechanical properties of yogurt include the method and technological modes of production, the type and activity of the bacterial leaven. Исследованы химический состав, органолептические и физико-химические показатели, реологические и синерезисные свойства йогурта различных производителей: ООО «Белоцерковский молочный комбинат», ПАО «Галактон» и ПАО «ЖЛК-Украина» на 2 -, 7 -, 10 -, 14 -, 18-й день хранения продукта. На 14-й день срока хранения установили изменение органолептических показателей и повышение титруемой кислотности в йогурте. В йогурте ПАО «Галактон» наблюдали жидкую консистенцию с выраженным газообразованием. Также высокие показатели вязкости (25 с) и степени синерезиса (83 %) наблюдали в конце срока хранения в йогурте от производителя ОАО «Галактон». К основным факторам, которые влияют на органолептические и структурно-механические свойства йогурта относят способ и технологические режимы производства, вид и активность бактериальной закваски.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectйогуртuk_UA
dc.subjectконсистенціяuk_UA
dc.subjectхімічний складuk_UA
dc.subjectтитрована кислотністьuk_UA
dc.subjectактивна кислотністьuk_UA
dc.subjectумовна в’язкістьuk_UA
dc.subjectступінь синерезисуuk_UA
dc.subjectyogurtuk_UA
dc.subjectconsistencyuk_UA
dc.subjectchemical compositionuk_UA
dc.subjecttitratable acidityuk_UA
dc.subjectactive acidityuk_UA
dc.subjectconditional viscosityuk_UA
dc.subjectdegree of syneresis.uk_UA
dc.subjectхимический составuk_UA
dc.subjectтитруемая кислотностьuk_UA
dc.subjectактивная кислотностьuk_UA
dc.subjectусловная вязкостьuk_UA
dc.subjectстепень синерезисаuk_UA
dc.titleЯкісні показники йогурту залежно від тривалості зберіганняuk_UA
dc.title.alternativeQuality indicators of yogurt depending on the duration of storageuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udcУДК 637.146.34uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Yakisni_pokaznyky.pdf422,7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.