Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2588
Назва: Factors of ensuring the competitiveness of Ukraine’s pig breeding production in external markets
Інші назви: Чинники забезпечення конкурентоспроможності продукції свинарства України на зовнішніх ринках
Автори: Ibatullin, Marat
Ібатуллін, Марат Ільдусович
Varchenko, Olga
Варченко, Ольга Миронівна
Svynous, Ivan
Свиноус, Іван Вікторович
Klymchuk, Oleksandr
Климчук, Олександр Васильович
Drahan, Oksana
Драган, Оксана Олександрівна
Herasymenko, Iryna
Герасименко, Ірина Олександрівна
Ключові слова: competitive advantages;конкурентні переваги;trade advantages;торговельні переваги;export;експорт;import;імпорт;pig breeding production;продукція свинарства;export credit agency;експортнокредитні агентства;export promotion;підтримка експорту;export infrastructure;інфраструктура експорту
Дата публікації: 2019
Видавництво: Національна академія аграрних наук України
Бібліографічний опис: Factors of ensuring the competitiveness of Ukraine’s pig breeding production in external markets / M. Ibatullin, O. Varchenko, I. Svynous and at. // Agricultural Science and Practice. - 2019. - Vol. 6. - No. 2. - P. 29-46.
Короткий огляд (реферат): The method of two-criteria analysis of the status of domestic market for meat products based on the indices of food safety and international competitiveness has been developed and tested which will promote complex estimation of positions of some kinds of commodities in external market. The model of two-criteria analysis allows substantiating effective instruments of state regulation and protecting the relevant market of products. The method of two-criteria analysis of meat products is universal, i.e. it may be used to determine the positions of different commodity groups in the external market. The evaluation of competitiveness of the main kinds of meat products – pork, beef and poultry meat – demonstrated the absence of competitive advantages of pig breeding production in external markets and insuffi cient food independence. The factors, restraining the expansion of pork export, were systematized and divided into three main groups: technological; normative and regulatory; veterinary, and the ways of eliminating them were specifi ed. The measures of creating favorable export-institutional environment were elaborated and the main directions of supporting export of domestic pig breeding production were suggested.
Опис: Розроблено та апробовано методику двокритеріального аналізу стану внутрішнього ринку м’ясопродукції на основі використання показників продовольчої безпеки та міжнародної конкурентоспроможності, що сприятиме проведенню комплексної оцінки позицій окремих видів продукції на зовнішньому ринку. Модель двокритеріального аналізу дозволяє обґрунтувати дієві інструменти державного регулювання та захисту відповідного ринку продукції. Методика двокритеріального аналізу м’ясопродукції має універсальний характер, тобто може бути використаною для визначення позицій на зовнішньому ринку для різних товарних груп. Результати оцінювання конкурентоспроможності основних видів м’ясної продукції – свинини, яловичини та м’яса птиці – дозволили встановити відсутність конкурентних переваг на зовнішніх ринках продукції свинарства та недостатню продовольчу незалежність. Систематизовано стримувальні чинники нарощення експорту свинини, які об’єднано в три основні групи: технологічні; нормативно-правові; ветеринарні та напрями їх усунення. Розроблено заходи щодо створення сприятливого експортно-інституціонального середовища та запропоновано основні напрями підтримки експорту вітчизняної продукції свинарства.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2588
ISSN: 2312-3370
УДК: 330.131.7:636.2.034 (477)
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
factors_of_ensuring.pdf890,05 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.