Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2588
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorIbatullin, Marat-
dc.contributor.authorІбатуллін, Марат Ільдусович-
dc.contributor.authorVarchenko, Olga-
dc.contributor.authorВарченко, Ольга Миронівна-
dc.contributor.authorSvynous, Ivan-
dc.contributor.authorСвиноус, Іван Вікторович-
dc.contributor.authorKlymchuk, Oleksandr-
dc.contributor.authorКлимчук, Олександр Васильович-
dc.contributor.authorDrahan, Oksana-
dc.contributor.authorДраган, Оксана Олександрівна-
dc.contributor.authorHerasymenko, Iryna-
dc.contributor.authorГерасименко, Ірина Олександрівна-
dc.date.accessioned2019-10-21T09:54:31Z-
dc.date.available2019-10-21T09:54:31Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationFactors of ensuring the competitiveness of Ukraine’s pig breeding production in external markets / M. Ibatullin, O. Varchenko, I. Svynous and at. // Agricultural Science and Practice. - 2019. - Vol. 6. - No. 2. - P. 29-46.uk_UA
dc.identifier.issn2312-3370-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2588-
dc.descriptionРозроблено та апробовано методику двокритеріального аналізу стану внутрішнього ринку м’ясопродукції на основі використання показників продовольчої безпеки та міжнародної конкурентоспроможності, що сприятиме проведенню комплексної оцінки позицій окремих видів продукції на зовнішньому ринку. Модель двокритеріального аналізу дозволяє обґрунтувати дієві інструменти державного регулювання та захисту відповідного ринку продукції. Методика двокритеріального аналізу м’ясопродукції має універсальний характер, тобто може бути використаною для визначення позицій на зовнішньому ринку для різних товарних груп. Результати оцінювання конкурентоспроможності основних видів м’ясної продукції – свинини, яловичини та м’яса птиці – дозволили встановити відсутність конкурентних переваг на зовнішніх ринках продукції свинарства та недостатню продовольчу незалежність. Систематизовано стримувальні чинники нарощення експорту свинини, які об’єднано в три основні групи: технологічні; нормативно-правові; ветеринарні та напрями їх усунення. Розроблено заходи щодо створення сприятливого експортно-інституціонального середовища та запропоновано основні напрями підтримки експорту вітчизняної продукції свинарства.uk_UA
dc.description.abstractThe method of two-criteria analysis of the status of domestic market for meat products based on the indices of food safety and international competitiveness has been developed and tested which will promote complex estimation of positions of some kinds of commodities in external market. The model of two-criteria analysis allows substantiating effective instruments of state regulation and protecting the relevant market of products. The method of two-criteria analysis of meat products is universal, i.e. it may be used to determine the positions of different commodity groups in the external market. The evaluation of competitiveness of the main kinds of meat products – pork, beef and poultry meat – demonstrated the absence of competitive advantages of pig breeding production in external markets and insuffi cient food independence. The factors, restraining the expansion of pork export, were systematized and divided into three main groups: technological; normative and regulatory; veterinary, and the ways of eliminating them were specifi ed. The measures of creating favorable export-institutional environment were elaborated and the main directions of supporting export of domestic pig breeding production were suggested.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherНаціональна академія аграрних наук Україниuk_UA
dc.subjectcompetitive advantagesuk_UA
dc.subjectконкурентні перевагиuk_UA
dc.subjecttrade advantagesuk_UA
dc.subjectторговельні перевагиuk_UA
dc.subjectexportuk_UA
dc.subjectекспортuk_UA
dc.subjectimportuk_UA
dc.subjectімпортuk_UA
dc.subjectpig breeding productionuk_UA
dc.subjectпродукція свинарстваuk_UA
dc.subjectexport credit agencyuk_UA
dc.subjectекспортнокредитні агентстваuk_UA
dc.subjectexport promotionuk_UA
dc.subjectпідтримка експортуuk_UA
dc.subjectexport infrastructureuk_UA
dc.subjectінфраструктура експортуuk_UA
dc.titleFactors of ensuring the competitiveness of Ukraine’s pig breeding production in external marketsuk_UA
dc.title.alternativeЧинники забезпечення конкурентоспроможності продукції свинарства України на зовнішніх ринкахuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc330.131.7:636.2.034 (477)uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
factors_of_ensuring.pdf890,05 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.