Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15090
Назва: Характерні особливості розтріскування поверхні плодів черешні
Інші назви: Characteristic features of cracking of sweet cherry fruit surface
Автори: Шубенко, Лідія Анатоліївна
Shubenko, Lidiia
Леус, Віталій Володимирович
Leus, Vitaliy
Мулєнок, Яна Олександрівна
Mulienok, Yana
Донченко, Вадим Сергійович
Donchenko, Vadym
Ключові слова: черешня;масова частка кісточки;стійкість до розтріскування;довжина плодоніжки;особливості пошкодження поверхні плоду;sweet cherry;resistance to cracking;peduncle length;pit mass fraction;nature of fruit surface damage
Дата публікації: 2025
Видавництво: Білоцерківський НАУ
Бібліографічний опис: Шубенко Л.А., Леус В.В., Мулєнок Я.О., Донченко В.С. Характерні особливості розтріскування поверхні плодів черешні. Агробіологія, 2025, № 1. С. 210-220. doi: 10.33245/2310-9270-2025-195-1-210-220
Короткий огляд (реферат): В результаті спостережень розтріскування плодів черешні вдалося визначити особливості пошкоджень кожного сорту. Пошкодження типів А і В неглибоке і до повного достигання плоду може загоюватися, тимчасом пошкодження типу С глибоке, часто аж до кісточки, що й спричинює загнивання плодів. Спостереження дали змогу встановити, що для ранньостиглих сортів характерним було розтріскування збоку плоду. Плоди середньостиглих сортів розтріскувалися переважно за типом – навколо верхівки плоду. Для пізньостиглих сортів рівною мірою характерне розтріскування біля плодоніжки та навколо верхівки плоду.
Опис: As a result of observations of cracking of cherry fruits, it was possible to determine the peculiarities of damage of each variety. Types A and B damage is shallow and may heal before the fruit is fully ripe, while C-type damage is deep, often down to the seed, which causes fruit rotting. Observations revealed that early maturing varieties were characterized by lateral cracking. These were tentatively divided into cracks near the peduncle, on the side, and around the top of the fruit. The observations made it possible to establish that early ripening varieties had the cracking on the side of the fruit.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15090
УДК: 634.23; 631.52
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Характерні особл.pdf964,71 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.